Hoe beginnen met daten?

Hoe beginnen met daten? Dat is een vraag die ontzettend veel vrijgezellen zich elke dag opnieuw stellen. Dit overigens ook niet alleen hier in België, maar overal ter wereld. Dat deze vraag zo frequent wordt gesteld hoeft ook helemaal niet te verbazen, in tegendeel. Het spreekt immers voor zich dat niemand graag alleen is, in tegendeel. Dat hoeft ook niet. Er bestaan tegenwoordig erg veel verschillende mogelijkheden om te daten met mensen van het andere geslacht. Dat is bovendien ook nog eens mogelijk voor alle leeftijden. Wil jij ook graag beginnen met daten, maar weet je niet precies hoe dat aan te pakken? Dan kan de informatie op deze pagina jou zeker verder helpen! 

Waarom beginnen met daten? 

Nooit eerder waren er zoveel mensen single als vandaag de dag het geval is. Dat is een toch wel pijnlijke vaststelling die moet worden gemaakt. Veel mensen schrikken hier bovendien ook van. Voor heel wat mannen boven de 30 geldt bijvoorbeeld dat ze vrezen nooit nog een echt leuke partner te zullen vinden die volledig aan hun verwachtingen zal weten te voldoen. Gelukkig is dat een compleet foute gedachte. Niet alleen blijken het aantal vrijgezelle mannen tegenwoordig veel groter te zijn dan vroeger, dat geldt ook voor de vrouwen. 

Beginnen met daten kan interessant zijn omwille van tal van verschillende redenen. In eerste instantie koesteren veel mensen natuurlijk een kinderwens en willen ze graag een gezin stichten. Dat is echter niet alles. Daarnaast zijn er ook veel mensen eenzaam en zijn ze bang om alleen oud te worden. Wanneer singles wordt gevraagd waarom ze graag willen starten met daten zijn dit alvast de vaakst voorkomende antwoorden. 

beginnen met daten
Image by svetlanasokolova on Freepik

Hoe beginnen met daten? 

Wat jouw reden om te beginnen met daten in de praktijk ook mag zijn, je zal graag alvast een duidelijk beeld willen hebben van de verschillende mogelijkheden die er daar nu precies voor bestaan. Die mogelijkheden zijn vandaag de dag uitgebreider dan ooit. Je beschikt tegenwoordig dan ook niet alleen over de mogelijkheid om te gaan daten in het echte leven, daarnaast kan je natuurlijk ook aan online dating doen. In ieder geval, de verschillende mogelijkheden die er bestaan om te daten stellen we hieronder graag aan je voor. 

1.) Beginnen met daten in het echte leven 

Hoe beginnen met daten in het echte leven? Daarvoor bestaan heel veel verschillende manieren. Zo worden er bijvoorbeeld op regelmatige basis speciale avonden voor vrijgezellen georganiseerd. Het kan hierbij dan gaan om speciale dansavonden, maar bijvoorbeeld ook om gewone avonden die in het teken staan van een lekker hapje en drankje.

Je zou er uiteraard ook gewoon nog steeds voor kunnen kiezen om de lokale kroeg of bar in te duiken. Deze traditionele manier van vrijgezellen leren kennen werkt ook vandaag de dag nog steeds. Geen echte vorm van daten, maar wel een manier om in contact te komen met andere vrijgezellen is deelnamen aan een speciale singlereis. Ook deze optie kan absoluut zeker overwogen worden. Let wel goed op de leeftijdscategorie!

2.) Beginnen met daten met een dating app 

Wanneer er nu aan veel mensen wordt gevraagd hoe ze graag willen beginnen met daten wordt er niet zelden aangegeven dat men dit graag wil doen met behulp van een speciale dating app. Dergelijke apps staan erom bekend geweldig populair te zijn omwille van verschillende redenen.

Zo zijn ze ongelofelijk toegankelijk en zijn er doorgaans erg veel mensen bij aangemeld. Dit zorgt ervoor dat het vrij eenvoudig is om matches te krijgen. Enkele populaire dating apps die op de markt zijn terug te vinden zijn: 

  • Tinder;
  • Bumble;
  • Happn;
  • Breeze;

Ondanks het feit dat beginnen met daten met een app zeker de nodige voordelen met zich meebrengt mag je ook niet blind zijn voor de nadelen die eraan verbonden zijn. Het grote aantal leden zorgt immers voor een behoorlijk grote hoeveelheid aan concurrentie die het lastig kan maken om echt een vaste partner te vinden. Bovendien beschikken veel van deze apps ook over zeer specifiek kenmerken waar je zeker en vast rekening mee zal willen houden. 

3.) Beginnen met daten met een datingsite 

We leven natuurlijk vandaag de dag in een tijd waarin het merendeel van de mensen ervoor kiezen om te starten met daten door gebruik te maken van een bepaalde datingsite. Hier zijn absoluut een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden.

Daten op een datingsite kan namelijk gebeuren eender waar en bovendien ook eender wanneer. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je om zo efficiënt mogelijk te kunnen daten wel goed stil moet blijven staan bij het type datingsite waar je gebruik van gaat maken. Enkele zaken waar je bijvoorbeeld zeker rekening mee moet houden zijn de onderstaande:

  • Wil je gebruikmaken van een specifiek type datingsite
  • Welke mogelijkheden worden er aangeboden om gratis te daten? 
  • Welke premium functies zijn er en welke kosten zijn er daaraan verbonden? 
  • Zijn er reeds succesverhalen verschenen van de datingsite waar je gebruik van wil maken?
  • Beschikt de datingsite van je keuze over een mobiele applicatie of niet? 

Natuurlijk zijn de bovenstaande aandachtspunten maar het puntje van de ijsberg. In ieder geval maken ze wel duidelijk dat het erg belangrijk is om een grondige vergelijking uit te gaan voeren tussen de verschillende soorten datingsites die er op de markt zijn terug te vinden. 

4.) Beginnen met daten met een speeddate 

Ondanks de vele mogelijkheden die er vandaag de dag worden aangeboden op het gebied van online dating is het zo dat heel wat mensen hier toch niet de grootste fan van blijken te zijn. In het bijzonder voor speeddating geldt dat dit door de jaren heen heel wat populairder is geworden. Tijdens een dergelijk evenement kan je in één klap kennismaken met heel wat verschillende singles. Dit gebeurt bovendien ook nog eens op een leuke en ontspannende manier. Wil je dus met andere woorden graag in het echt daten en wil je graag snel met een aantal potentiële partners kennis kunnen maken? Dan zal je vast kunnen stellen dat een speeddate je daarbij kan helpen!

Hoe beginnen met daten met singles uit je buurt?

Hoe beginnen met daten? Vooral met singles die dicht bij jou in de buurt wonen natuurlijk! Het is mede omwille van deze reden dat veel vrijgezellen er in eerste instantie voor kiezen om een dating app te installeren. Dit dan in het bijzonder omdat ze eenvoudig een regiobeperking kunnen instellen als filter. Dit betekent dat er bijvoorbeeld alleen maar vrijgezellen worden weergegeven binnen een straal van een bepaald aantal kilometer. Ondanks het feit dat dit zeker interessant kan zijn is het zo dat er ook gebruik kan worden gemaakt van een speciale datingsite zoals Stedendating.be. Voor deze datingsite geldt immers dat ze zich specifiek richt op het samenbrengen van singles uit dezelfde buurt. Je registreren bij deze datingsite is overigens helemaal gratis.

Hoe beginnen met daten voor 50-plussers?

Je bent absoluut nooit te oud om te beginnen met daten! Hoe beginnen met daten voor 50-plussers is een vraag die steeds vaker wordt gesteld. In het verleden was het zo dat mensen er eerder zelden voor kozen om te stoppen met een relatie eenmaal ze de leeftijd van 50 of 60 jaar hadden bereikt. Dit zelfs wanneer ze eigenlijk helemaal niet gelukkig waren met hun relatie. Daar is ondertussen echter verandering in gekomen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer 50-plussers op zoek gaan naar een nieuwe partner. Ook dat is vandaag de dag zeker mogelijk.

Indien je wil beginnen met daten als 50-plusser is het vaak vooral een goed idee om gebruik te maken van een datingsite die zich specifiek richt op deze doelgroep. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld dat je wordt geconfronteerd met hoofdzakelijk vrijgezellen die een flink stuk jonger zijn dan jou. Door je aan te melden bij een datingsite voor 50-plussers zoals bijvoorbeeld 50liefde.be of 50plusmatch.be zorg je ervoor dat je jouw slaagkansen voor het vinden van een geschikte date zo gaaf mogelijk houdt.