Volledig gratis datingsite

Iedereen die aan online dating doet heeft het ongetwijfeld reeds opgemerkt, bijzonder veel datingsites maken reclame met een slogan die aangeeft dat het gebruik van de datingsite gratis is. Vaak is dat echter niet het geval en biedt de datingsite gewoon de mogelijkheid aan om gebruik te maken van een gratis, maar beperkt lidmaatschap. Met een dergelijk lidmaatschap kunt u grote delen van de website gebruiken, maar lang niet allemaal.

Veel mensen vinden dit vervelend en zijn bijgevolg op zoek naar een datingsite die echt helemaal gratis is, maar bestaat zo’n datingsite eigenlijk wel? En als een dergelijke website al bestaat, is deze dan wel voldoende populair en interessant om er gebruik van te maken? We vertellen u in dit artikel graag alles wat u moet weten over het gebruik van een volledig gratis datingsite in België.

Welke datingsites hebben een gratis lidmaatschap?

Het eerste waar heel wat mensen naar kijken op het ogenblik dat ze zich willen aanmelden bij een datingsite is of deze een gratis lidmaatschap heeft of niet. De aanwezigheid van een gratis lidmaatschap geldt voor het merendeel van de Belgische datingsites, maar helaas niet voor allemaal. Bovendien is het ook altijd de moeite waard om te bekijken welke mogelijkheden het gratis lidmaatschap in kwestie je te bieden heeft. Deze mogelijkheden kunnen namelijk zeer verschillend zijn. Wat vaak mogelijk is bij een gratis lidmaatschap is:

  • Bekijken van profielen van leden die zich hebben aangemeld bij de datingsite in kwestie;
  • Het versturen van bijvoorbeeld een knipoogje of een notificatie;
  • Het zelf opmaken van een compleet profiel inclusief één of meerdere foto’s;

Er zijn ook datingsites die er voor kiezen om hun nieuwe leden met een gratis lidmaatschap veel meer uitgebreide opties aan te bieden, maar zoals reeds aangegeven is dat volledig afhankelijk van de datingsite in kwestie. Ben jij ook van plan om je aan te melden bij een Belgische datingsite, maar wil je er zeker van zijn dat deze een gratis lidmaatschap heeft waar je gebruik van kan maken? In dat geval is het altijd de moeite waard om te bekijken of één van de onderstaande datingsites met gratis lidmaatschap iets voor jou zijn of niet!

Gratis lidmaatschap van datingsites

In de inleiding van dit artikel hebben we het reeds gehad over het gratis lidmaatschap waar erg veel datingsites gebruik van maken. Een dergelijk lidmaatschap biedt u veelal enkele mogelijkheden om contact op te nemen met andere leden van de website in kwestie, al zijn die mogelijkheden veelal aanzienlijk beperkt. Daarnaast heeft u met een dergelijk lidmaatschap doorgaans ook steeds de mogelijkheid om een eigen profiel aan te maken en kunt u deze eveneens voorzien van een profielfoto. Welke mogelijkheden worden er dan precies beperkt? Uiteraard is dat sterk afhankelijk van de aard van de datingsite en kan dat aanzienlijk verschillen. Over het algemeen kunt u niet onbeperkt contact opnemen met andere leden van de datingsite en worden ook de mogelijkheden om uw profiel in de kijker te zetten sterk beperkt. Indien u dan over een betalend lidmaatschap beschikt kunt u gebruikmaken van alle mogelijkheden die de datingsite in kwestie te bieden heeft. Zo niet, dan zult u tegen vervelende beperkingen blijven aanlopen.

Hoe kan een datingsite volledig gratis zijn?

Bovenstaande brengt ons eigenlijk bij de hamvraag van dit artikel, namelijk welke datingsites echt helemaal gratis zijn. Helaas zijn deze op één hand te tellen. Nagenoeg alle goede datingsites bieden enkel en alleen een gratis lidmaatschap met daarbij de mogelijkheid om te kiezen voor een extra, betalend lidmaatschap. België telt wel één niet commerciële datingsite, namelijk Tesamen.be. Wanneer u gebruik wenst te maken van één van de andere datingsites zult u deze steeds geheel gratis kunnen uittesten, maar zullen de mogelijkheden ten allen tijde beperkt blijven. Daar staat uiteraard wel tegenover dat het geld dat wordt opgehaald bij de leden terug wordt geïnvesteerd in de datingsite in kwestie waardoor het systeem verder kan worden uitgebreid en er meer reclame kan worden gemaakt om zo nieuwe leden aan te trekken. Uiteraard komt dit alles ook de bestaande leden alleen maar ten goede.

Kwalitatieve, betalende datingsites

Uiteraard zit niemand er op te wachten om te betalen voor een datingsite. Veel mensen beschikken ook gewoon niet over voldoende budget om het lidmaatschap van een dergelijke datingsite te betalen. Jammer genoeg is het nu eenmaal zo dat het onderhouden van een dergelijke website erg veel tijd en werk en dus ook geld kost. Het voortbestaan van de datingsite waar u gebruik van maakt hangt dan ook veelal altijd af van de opbrengsten die worden opgehaald middels bijvoorbeeld lidmaatschappen. Mocht u een niet betalende datingsite vinden, dan zult u opmerken dat het aanbod aan leden niet alleen extreem beperkt is, maar daarnaast zou u ook zien dat de mogelijkheden van het systeem absoluut niet toereikend zijn. Het mag bijgevolg duidelijk zijn, wilt u gebruikmaken van een kwalitatieve datingsite met een groot aantal leden en voldoende mogelijkheden? Kies dan voor één van de betalende datingsites!

Registreer je nu bij een volledig gratis datingsite!

Tot dusver hebben we het op deze pagina uitsluitend gehad over de volledig gratis datingsite Tesamen.be, maar het spreekt voor zich dat er ook nog andere datingsites op het internet zijn terug te vinden waarbij je, je volledig gratis kan registreren. Een bekend voorbeeld van zo’n datingsite is zelfs bijzonder internationaal getint en luistert naar de naam ‘Badoo’. Ook bij Badoo is het mogelijk om je volledig gratis aan te melden en leuke singles te leren kennen. Bovendien bepaal je helemaal zelf of je er nu al dan niet voor kiest om gebruik te maken van betalende mogelijkheden die door Badoo worden aangeboden. Wil je dat liever niet? Dan staat niets je in de weg om ook via deze datingsite kennis te maken met leuke singles en dat bovendien overal ter wereld!