Volledig gratis online daten

Volledig gratis online daten lijkt op het eerste zicht niet mogelijk te zijn. Toch is het dat wel degelijk. Sterker nog, het is in de praktijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, in tegendeel. Heel wat Belgische datingsites bieden hun (nieuwe) leden dan ook de mogelijkheid aan om een gratis date te beleven. Dit maakt meteen duidelijk dat de veronderstelling dat online daten altijd een dure aangelegenheid is niet correct is. Wil jij ook graag online daten? Voel je er echter maar weinig voor om daarvoor geld te betalen? Ontdek dan snel op deze pagina bij welke Belgische datingsites jij je aan kan melden voor een gratis lidmaatschap!

Hoe volledig gratis online daten?

Het spreekt voor zich dat datingsites ook met bepaalde kosten geconfronteerd worden. Ze moeten immers de webruimte huren en daarnaast moeten ook de leden gecontroleerd worden. Bovendien zijn er ook nog de technische medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het programmeren van het platform. Al deze verschillende kosten moeten op een bepaalde manier natuurlijk worden betaald. Bovendien moet er ook nog een beetje winst zijn voor de medewerkers van de datingsite om te kunnen leven. Omwille van deze reden wordt er vaak voor gekozen om twee verschillende lidmaatschappen aan te bieden, namelijk:

  1. Een gratis lidmaatschap met beperkte mogelijkheden;
  2. Een betalend lidmaatschap met alle mogelijkheden;

Bovenstaande geldt echter niet voor alle datingsites. Er zijn dan ook eveneens datingsites die uitgaan van een gratis lidmaatschap, maar premium functies aanbieden. Deze premium functies kunnen dan worden aangekocht tegen bijvoorbeeld een bepaald aantal credits. Een bekende internationale datingsite die op deze manier werkt is Badoo. Dit heeft er voor gezorgd dat ze door de jaren heen ook erg populair is geworden.

In principe kan er dus gesteld worden dat elke Belgische datingsite gratis is. Je hebt namelijk bij alle datingsites wel de mogelijkheid om je (als nieuwe gebruiker) gratis aan te melden. Het is vervolgens helemaal aan jou om te bepalen of je geld wil uitgeven voor premium functies of niet.

Voordelen van een volledig gratis lidmaatschap

In eerste instantie zal je dus meer dan waarschijnlijk gebruik gaan maken van een gratis lidmaatschap bij de door jou uitgekozen datingsite. Dat is prima. In dit geval kan je dan ook rekenen op één belangrijk voordeel. Dit voordeel heeft natuurlijk betrekking tot het feit dat er geen één euro dient te worden betaald. Je kan dus gewoon naar hartenlust uitzoeken of online daten iets is voor jou of niet. Is het dat niet? Dan is er uiteraard geen man (of vrouw) over boord. Je hebt het geprobeerd en het is niet gelukt. Je hebt er in ieder geval geen geld voor moeten betalen.

Een tweede voordeel van een volledig gratis lidmaatschap is terug te vinden in de beperktere mogelijkheden die er aan verbonden zijn. Dit klinkt mogelijks een beetje vreemd, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Voor veel nieuwe online daters is het namelijk zo dat de vele mogelijkheden van een datingsite wel eens behoorlijk imponerend kunnen overkomen. Door te starten of gewoon te kiezen voor een gratis lidmaatschap heb je dit probleem uiteraard niet.

Wat zijn de mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd?

Volledig gratis online daten brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan verbonden. Het hierboven aangehaalde voordeel kan door veel mensen dan ook aanzien worden als een nadeel. Het feit dat je het moet stellen met beperkte mogelijkheden kan bijvoorbeeld een deel van het potentieel van de datingsite doen verdwijnen. Dit geldt niet in het minst voor actieve gebruikers. Vaak kan je met een gratis lidmaatschap bijvoorbeeld slechts een beperkt aantal berichten per dag versturen. Op het ogenblik dat je deze limiet hebt bereikt kan je dan  niet langer communiceren met andere singles.

Een ander nadeel van een gratis lidmaatschap bij een datingsite is dat het soms slechts voor een beperkte tijd geldig is. Verschillende datingsites zien dit lidmaatschap dan ook vooral als een introductie voor nieuwe leden. Het is dus perfect mogelijk dat je genoodzaakt zal zijn om na verloop van tijd over te stappen naar een betalend lidmaatschap. Let wel, het is absoluut niet correct dat deze lidmaatschappen altijd erg duur zijn, in tegendeel. Vaak vallen ze zelfs erg goed mee in prijs en zijn ze maandelijks opzegbaar.

Conclusie; probeer volledig gratis online daten zelf eens uit!

Zou jij graag een leuke partner willen leren kennen? Ben je er echter nog niet honderd procent zeker van dat online dating voor jou de beste keuze is? In dat geval hoeft helemaal niets je tegen te houden om dit even uit te proberen. Volledig gratis online daten zorgt er namelijk voor dat je op geen enkele manier geld zal moeten betalen voor jouw online datingavontuur. Bevalt het je dus met andere woorden toch niet helemaal? Dan kan je, je gewoon terug afmelden zonder dat je ook maar iets hebt moeten betalen. Twijfel dus niet langer en maak vandaag nog een volledig gratis lidmaatschap aan. Wie weet zit jij binnenkort dan wel in een fantastische relatie!