3 interessante tips voor jouw eerste date

Een eerste date is altijd spannend. Of je elkaar nu via het internet hebt leren kennen of in het dagelijkse leven maakt op dat vlak geen verschil. Dit gezegd zijnde is het gevoel natuurlijk wel een beetje anders wanneer jullie elkaar online hebben leren kennen. De kans is groot dat jullie dan reeds heel wat over elkaar te weten zijn gekomen. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn tijdens een eerste date. Aan de ene kant weet je bijvoorbeeld waarmee je, je date niet blij maakt, maar anderzijds is het aanbod aan gespreksstof misschien wel enigszins beperkter.

In het merendeel van de gevallen hangt veel af van de eerste date. Mensen gaan zich op basis daarvan namelijk een bepaald beeld vormen van elkaar. Omwille van deze reden is het belangrijk dat een eerste afspraakje altijd zo optimaal mogelijk verloopt. Zie jij jouw date echt zitten en wil je helemaal niets aan het toeval overlaten? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de drie interessante date tips op deze pagina.

Tip 1: Stress is nergens voor nodig

Misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven voor het beleven van een eerste date is “genieten”. Dit is iets wat veel mensen die voor het eerst met elkaar op date gaan niet doen. De zenuwen staan dan ook veelal strak gespannen. Dat is natuurlijk normaal, maar eigenlijk nergens voor nodig. Het is voor jullie beiden namelijk nieuw en een beetje onwennig. Teveel stress kan er voor zorgen dat de avond stroef verloopt waardoor er een slecht gevoel kan achter blijven bij één of beide partners. Het spreekt voor zich dat dit iets is wat je bij voorkeur altijd zal willen vermijden.

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan om naar je eerste date toe te leven zonder stress. Hoe pak je dat in de praktijk nu bijvoorbeeld het beste aan? Op dit vlak zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kan houden. Wij hebben alvast enkele zaken op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat toeleven naar jouw date nog comfortabeler wordt:

  • Doe tijdens de dag iets leuks en ontspannends;
  • Eén glaasje alcohol kan helpen om je zenuwen onder controle te krijgen (maar dan bedoelen we ook echt één glaasje!);
  • Laat de date niet plaatsvinden ’s avonds, maar bijvoorbeeld in de middag;

De derde tip lijkt misschien een beetje vreemd. Toch is dit iets wat steeds vaker wordt gedaan voor een eerste date. Door je eerste date op de middag plaats te laten vinden wordt er immers voor gezorgd dat je veel minder tijd hebt om je tijdens de dag zenuwachtig te maken. Mogelijks kan de eerste date op deze manier bovendien ook nog eens net wat langer duren dan anders. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Tip 2: Laat de date niet op een examen lijken

Wanneer je oprecht interesse hebt in je date is het normaal dat je met een groot aantal vragen zit waar je graag een antwoord op zal willen. Dit gezegd zijnde betekent dit niet dat je, je date moet gaan bestoken met allerlei vragen. Dit lijkt voor de hand liggend, maar het gebeurt in de praktijk erg vaak. Zorg er voor dat jullie gewoon een lekker normaal gesprek hebben in plaats van de ene vraag na de andere op je date af te vuren. Je zal merken dat dit zowel voor jou als voor je date heel wat fijner is.

Tijdens een eerste date is het vaak ook belangrijk om de gespreksstof luchtig te houden. Jullie willen beiden wel gewoon een fijn gevoel overhouden aan de avond. Snij dus geen al te serieuze onderwerpen aan. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk wel zo dat je er goed aan doet om te luisteren naar je date. Wil hij of zij toch iets bijzonders of aangrijpends met je delen? Dan spreekt het voor zich dat je er wel goed aan doet om daar naar te luisteren.

Tip 3: Doe iets leuks tijdens een eerste date

Een eerste date speelt zich in het merendeel van de gevallen af in een bar of een restaurant. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar is dat iets waar jullie beiden op zitten te wachten? In het bijzonder wanneer jullie elkaar online reeds beter hebben leren kennen is het mogelijk dat er bepaalde overeenkomstige interesses zijn ontdekt. Houden jullie bijvoorbeeld beiden van wandelen? Waarom zou je er dan bij mooi weer niet voor kiezen om gezellig samen een wandeling te gaan maken? Bovendien kan je dit ook perfect combineren met een hapje en een drankje! Zeg nu namelijk zelf, een leuke picknick samen beleven, romantischer kan haast niet!

Evalueer na afloop jullie date

Wanneer jullie voor het eerst hebben afgesproken is het altijd belangrijk om na afloop jullie date even te evalueren. Doe dit uiteraard gewoon voor jezelf. Maak voor jezelf uit of de persoon waarmee je de date hebt gehad daadwerkelijk degene is waar jij bijvoorbeeld een relatie mee wil aan gaan. Is dat het geval? Dan kunnen jullie er een vervolg aan breien. Is jullie eerste afspraakje niet bepaald goed verlopen? Probeer het dan ook niet te forceren om elkaar te blijven zien. De kans dat het ooit echt iets wordt is in dat geval immers vrij onwaarschijnlijk. In ieder geval wensen we jullie bijzonder veel succes en genot tijdens jullie eerste afspraakje!

Leave a Reply