5 redenen om te daten tijdens de zomer

Daten tijdens de zomer is eigenlijk altijd al bijzonder populair geweest. Naarmate de temperaturen stijgen krijgen mensen duidelijk meer zin om op zoek te gaan naar een leuke partner of misschien wel gewoon een extra zwoele date. Geldt dat ook voor jou? Dan zijn er verschillende, Belgische datingsites die je daarbij kunnen helpen. Wij hebben in ieder geval 5 uitstekende redenen op een rijtje gezet om deze zomer te gaan daten. Je komt ze allemaal te weten hier op deze pagina. 

1.) Je kan meer dan waarschijnlijk rekenen op mooi weer 

Daten tijdens andere seizoenen buiten de zomer kan als gevolg hebben dat je rekening moet houden met mogelijks slecht(er) weer. In de zomer is dat veel minder een issue. De kans op hoge temperaturen en een stralende zon is in dit seizoen uiteraard het grootst. Dit brengt enkele extra interessante voordelen met zich mee. Zo kan je een keuze maken uit heel wat extra romantische activiteiten, namelijk: 

  • Je kan een romantische wandeling maken; 
  • Je kan samen gaan picknicken; 
  •  Jullie kunnen ergens gezellig op een terrasje gaan zitten; 

Uiteraard zijn bovenstaande mogelijkheden nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk zijn er dan ook nog heel wat extra opties beschikbaar. In ieder geval mag het duidelijk zijn, daten tijdens de zomer is mogelijk op heel veel verschillende manieren… en je krijgt er mogelijks nog een mooi kleurtje van ook! Zo sla je twee vliegen in één klap!

2.) Iedereen ziet er in de zomer extra aantrekkelijk uit 

Een leuk topje, een strakke T-shirt, iedereen ziet er in de zomer net wat leuker uit. Bovendien is het zo dat iedereen ondertussen wel een beetje af is van die grauwe, witte huid. Een mooi bruin kleurtje laat ons er allemaal net wat extra aantrekkelijk uit zien. Mede omwille van deze reden is het ook zo eenvoudig om een zomerliefde te vinden. In de aanloop naar de zomer trainen veel mensen hun lichaam extra intensief om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Dat is in de aanloop naar de winter bijvoorbeeld een behoorlijk stuk minder het geval. In ieder geval, ook onze uitstraling is beslist een goede reden om te daten tijdens de zomer. 

3.) Je hebt vakantie en dus tijd voor elkaar

Doorheen het jaar is het voor veel vrijgezellen lastig om tijd vrij te maken om te daten. Geldt dat ook voor jou? Dan is de zomer voor jou pas echt de meest aangewezen periode om aan online dating te doen. Wellicht heb je namelijk wel even vakantie waardoor je deze tijd kan gebruiken om elkaar beter te leren kennen of leuke dingen samen te doen. Ben jij dus iemand met bijvoorbeeld een drukke job waardoor je doorheen het jaar eigenlijk helemaal geen tijd hebt om te daten? In dat geval is het voor jou wellicht nog meer uitkijken naar de zomer! Zo heb je gegarandeerd tijd om die ene leuke partner te leren kennen! 

4.) Daten tijdens de zomer is doorgaans succesvoller

Het lijkt er naar uit te zien dat mensen tijdens de zomer sowieso aanzienlijk meer open staan om te daten. Resultaten van verschillende onderzoeken die door de jaren heen zijn uitgevoerd hebben dan ook aangetoond dat daten tijdens de zomer doorgaans veel succesvoller is. Niet alleen worden er sneller relaties gesmeed, daarnaast valt op dat ze ook steeds langer stand weten te houden. In eerste instantie werd het succes van (online) daten tijdens de zomer vooral toegeschreven aan het vinden van een vakantieliefde, maar dat gaat dus eigenlijk niet helemaal op. 

5.) Mensen zijn vrolijker en komen daardoor leuker over

De korte en donkere dagen van de winter maken ons vaak alles behalve vrolijk. Het tegenovergestelde geldt voor de zomer. De lange dagen en de vaak hoge temperaturen met vele zonuren zorgen er voor dat we ons goed in ons vel voelen. Het resultaat is dat we vrolijker overkomen en ons ook eenvoudiger open kunnen stellen om andere mensen te leren kennen. Dit maakt ook het eerste contact tussen twee vrijgezellen doorgaans een behoorlijk stuk eenvoudiger. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, daten tijdens de zomer brengt gegarandeerd heel wat leuke voordelen met zich mee!

Zelf ook daten deze zomer?

Bovenstaande 5 redenen hebben duidelijk gemaakt dat daten tijdens de zomer nooit een slecht idee is. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor online daten. Vaak wordt gedacht dat mensen tijdens de zomer helemaal niet voor hun computer gaan zitten om te daten. Misschien is dat wel waar, maar online dating is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Deze evolutie heeft er onder meer voor gezorgd dat je vandaag de dag ook perfect aan online dating kan doen met je tablet of smartphone. Lekker op het strand jouw nieuwe liefde leren kennen? Het was nog nooit zo eenvoudig als nu! 

Bovendien is het zo dat eigenlijk helemaal niets je in de weg hoeft te staan om online te daten, in tegendeel. Je kan er namelijk bij nagenoeg alle datingsites voor kiezen om je gratis aan te melden. Is het uiteindelijk toch niet meteen wat je er van had verwacht? Dan is er dus niets verloren. Twijfel dan ook niet langer en begin deze zomer aan jouw gloednieuwe (online) dating avontuur!