50-plussers daten graag mobiel

Mensen die via het internet op zoek gaan naar een (nieuwe) liefde, het is al lang niet echt nieuws meer. Dat niet alleen jongeren er voor kiezen om zich aan te melden bij een datingsite is dat evenmin. Een recent onderzoek heeft evenwel aangetoond dat er toch een aantal veranderingen op til zijn in datingland. Neem nu bijvoorbeeld 50 plus dating. Steeds meer mensen die de leeftijd van 50 jaar of ouder hebben bereikt gaan via het internet op zoek naar een nieuwe partner waar ze gelukkig mee kunnen worden.

In het begin koos deze doelgroep er voor om vooral te daten met de desktop, maar daar blijkt nu toch verandering in te zijn gekomen. Volgens een recent onderzoek dat werd uitgevoerd door de onder 50-plussers zeer populaire datingsite 50plusmatch.be blijkt namelijk dat 50 plussers steeds vaker de voorkeur geven aan daten via een applicatie op hun smartphone.

20% van alle verkeer via mobiele apps

Het onderzoek van 50plusmatch.be bracht onder meer aan het licht dat maar liefst 20 procent van alle verkeer op de datingsite afkomstig is van mobiele apps. Dat lijkt op het eerste zicht niet zoveel, maar rekening houdende met de doelgroep is dat toch alles behalve onaanzienlijk. Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom iedereen die aan online dating doet er bij voorkeur voor kiest om gebruik te maken van een mobiele applicatie. De belangrijkste reden is natuurlijk dat je altijd en overal kan daten. Zit je in de trein, wacht je bij de dokter of heb je pauze op je werk? Het vinden van een leuke partner om mee te praten of een afspraakje mee te regelen is slechts enkele klikken van je verwijderd.

Smartphone en tablet steeds populairder

Het succes van de mobiele applicatie van 50plusmatch.be hangt uiteraard samen met de toenemende populariteit die smartphones en tablets genieten, ook onder de wat oudere doelgroep. Steeds meer 50 plussers kiezen er voor om zich de nieuwste iPhone of de laatste iPad of Samsung tablet eigen te maken. Het duurt bovendien ook niet lang vooraleer ze ontdekken dat de apps heel wat mogelijkheden met zich meebrengen. De app van 50plusmatch.be is zeer eenvoudig opgezet en zorgt er voor dat je als gebruiker niet alleen nieuwe leden kan opzoeken, maar ook je profiel kan aanpassen, berichten kan sturen naar andere leden en ga zo maar door. Dit alles uiteraard in een handomdraai en waar je, je ook bevindt.

Mobiel gebruik verdrievoudigd

Dat het mobiel gebruikmaken van een datingsite steeds populairder wordt blijkt onder meer uit een vergelijking die wordt gemaakt ten opzichte van begin januari van dit jaar. Uit deze vergelijking blijkt namelijk dat het mobiel gebruik zomaar even verdrievoudigd is. Een groot deel van de gebruikers van 50plusmatch.be geeft zelfs aan nooit van de desktop versie gebruik te maken. Zij zien 50plusmatch.be dan ook niet zozeer als een datingsite, maar wel als een dating app waarmee ze in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten.