Afspreken na online dating

Iedere dag opnieuw kiezen heel veel Belgische vrijgezellen er voor om hun geluk te beproeven op het internet voor wat betreft het vinden van een nieuwe partner of gewoon een gezellige date. Wanneer jullie enige tijd met elkaar hebben gechat en misschien elkaar wel hebben gezien door de webcam kan het moment aangebroken zijn om eens in het echte leven af te spreken.

Een dergelijk eerste afspraakje is altijd spannend. Het is namelijk niet omdat het tussen jullie online goed klikt dat de vonk ook in het echt zal overslaan. Om er voor te zorgen dat jullie eerste echte date goed verloopt en jullie niet met een teleurgesteld gevoel achterblijven kan het interessant zijn om rekening te houden met de volgende vijf tips die we voor jullie hebben opgesteld.

Kies voor een korte date

Veel mensen die elkaar voor het eerste na online dating zien kiezen meteen voor een lange date. Ze gaan naar een restaurant waar ze een volledig menu bestellen of maken een grote wandeling waar je niet zomaar even van tussenuit kan. Natuurlijk zijn beide mogelijkheden erg leuk, maar het is vooral aan te raden om je eerste date samen zo kort mogelijk te houden. Dit wil niet zeggen dat je er na vijf minuten al de brui aan moet geven, maar starten met een uurtje is bijvoorbeeld een degelijk gemiddelde. Vinden jullie het gezellig? Dan kan er nog een drankje extra worden besteld. Hebben jullie het na dat uurtje echt wel met elkaar gehad? Dan is jullie date afgelopen zonder dat je er al teveel tijd in hebt moeten investeren. Dit is voor beide vrijgezellen uiteindelijk het beste.

Blijf jezelf tijdens een date

Het is tijdens een eerste date de bedoeling dat beide vrijgezellen een goed en realistisch beeld krijgen van de persoon die ze tegenover zich hebben zitten. Met andere woorden, wees eerlijk en probeer je niet mooier voor te doen dan je bent. Geef je gebreken toe en knoop er een leuk gesprek aan vast. Iedereen heeft gebreken en iedereen maakt fouten, het is beter dat jullie ze meteen van elkaar ontdekken voor het te serieus wordt. De teleurstelling zou dan zomaar even nog veel groter kunnen zijn.

Praat, maar luister ook

Een eerste date moet een perfecte mix zijn van praten en luisteren. Laat je date niet heel de avond over zichzelf praten, maar vertel ook iets over jou. Praten is goed en iedereen heeft af en toe eens nood aan een luisterend oor, maar wanneer je niets over jezelf zegt kan dat vervelend zijn voor je date. Stel ook niet alleen maar vragen, maar probeer een vloeiend gesprek te voeren, dat is namelijk een behoorlijk stuk ontspannender dan dat de pieren uit je neus worden gehaald.

Nog geen tijd voor toekomstplannen

Een eerste date is een gezellige kennismaking tussen twee vrijgezellen. Met andere woorden, het is niet het meest geschikte moment om al te beginnen over het kopen van een huis samen of het polsen naar mogelijke trouwplannen van de ander. Dit kan een compleet omgekeerd effect hebben dan wat je voor ogen hebt.

Beperk het alcoholgebruik

Een beetje alcohol drinken tegen de zenuwen kan helpen, maar het is niet de bedoeling dat je na een uurtje al roze olifantjes ziet rondhuppelen. Beperk het gebruik van alcohol tijdens een eerste date, niet alleen om zelf geen mal figuur te slaan, maar ook omdat je de eerste kennismaking niet mooier zou gaan zien dan ze in werkelijkheid is. Dit kan achteraf namelijk bijzonder teleurstellend zijn.

Wil je na enige tijd met één bepaalde persoon aan online dating te hebben gedaan dus afspreken in het echte leven? Hou dan beslist rekening met bovenstaande tips en zorg er op die manier voor dat jullie eerste date zo optimaal mogelijk kan verlopen! We wensen jullie alvast veel succes!