Beginnen met online daten? Dat doe je met deze 3 tips!

Heel wat singles stappen in een online dating avontuur zonder dat ze zich goed hebben voorbereid. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar het zorgt er wel voor dat de kans op succes een stuk kleiner wordt. Wil je beginnen met online daten, maar kan je nog wel wat tips gebruiken? Wij hebben alvast 3 belangrijke tips voor jou op een rijtje gezet!

Tip 1: Kies voor de meest geschikte datingsite

Het aanbod met datingsites welke op de markt is terug te vinden is vandaag de dag ongelofelijk uitgebreid en divers. Dit zorgt er voor dat het altijd een aanrader is om even een vergelijking uit te voeren. Datingsites vergelijken zorgt er namelijk voor dat het voor jou veel duidelijker wordt welke er nu het dichtst zal aanleunen bij jouw verwachtingen.

We geven je graag een concreet voorbeeld. Neem nu bijvoorbeeld dat je er voor hebt gekozen om als alleenstaande 50-plusser aan online dating te gaan doen. In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er verschillende datingsites bestaan die zich specifiek op jouw doelgroep richten. Het gaat hierbij onder meer om de volgende datingsites:

  1. 50liefde.be;
  2. 50plusmatch.be;

Als jongere die op zoek is naar een relatie heb je aan bovenstaande datingsites natuurlijk niet zoveel, in tegendeel. Jij zal dan ook vooral willen kiezen voor een datingsite welke de nadruk legt op jongere singles. Bij voorkeur zal je wellicht ook singles uit jouw eigen buurt willen leren kennen. In dit geval zijn de volgende datingsites het overwegen waard:

  1. Badoo;
  2. Stedendating.be;

Wil je de kans op succes zo optimaal mogelijk houden? Dan spreekt het voor zich dat het altijd belangrijk is om gebruik te maken van een datingsite die zo dicht mogelijk aanleunt bij jouw leeftijdscategorie en doelgroep. Hier moet je dus zeker rekening mee houden.

Tip 2: Begin met een gratis lidmaatschap

Online dating heeft ook op vandaag nog altijd de reputatie erg duur te zijn. Dat is helemaal niet juist. Sterker nog, op het ogenblik dat je wil beginnen met daten via het internet kan je er bij nagenoeg elke Belgische datingsite voor kiezen om gebruik te maken van een gratis lidmaatschap.

Door er als nieuwe gebruiker van een datingsite voor te kiezen om gebruik te maken van een gratis lidmaatschap krijg je weliswaar slechts een beperkt aantal functies ter beschikking, daar staat tegenover dat je er geen euro voor hoeft te betalen. Ook wanneer je dus met andere woorden nog twijfelt over of online dating wel of niet iets is voor jou is het een aanrader om in eerste instantie een gratis lidmaatschap af te sluiten.

Tip 3: Maak je profiel zo compleet mogelijk

Voor online daten geldt dat half werk zelden succes oplevert. Van cruciaal belang is dan ook om jouw dating profiel zo compleet mogelijk in te vullen. Het gebeurt tegenwoordig ook nog vaak dat leden van een datingsite bijvoorbeeld geen foto uploaden of gebruikmaken van een wazige foto. In dat geval is de kans op het vinden van een geschikte date echt erg klein.

Niet alleen het plaatsen van een leuke en duidelijke foto is belangrijk, daarnaast moet je ook de andere informatie steeds zo compleet mogelijk invullen. Het is altijd fijn om iets meer te vertellen over jezelf. Beschrijf niet alleen je karakter, maar ook welke dingen je leuk vindt. Door een zo compleet mogelijk beeld van jezelf en van de persoon die je graag wil leren kennen te schetsen zal je de kans op een succesvolle date aanzienlijk vergroten.

Is je dating profiel naar jouw mening zo goed als klaar? Aarzel dan niet om ze nog even uitgebreid te controleren. Haal er eventuele (schrijf)fouten uit en bekijk nog even goed de verschillende foto’s waar je voor hebt gekozen. Pas wanneer je echt een volledig goed gevoel hebt over jouw profiel kan je ze uiteindelijk publiceren en kan het wachten op een leuke date beginnen!