Belgen kiezen steeds vaker voor online dating

Het is geen geheim meer dat online dating de voorbije jaren in België een zeer aanzienlijke groei heeft meegemaakt. Steeds meer mensen die na een lange tijd in een relatie te hebben gezeten opnieuw vrijgezel worden geven te kennen geen zin meer te hebben om ieder weekend in de kroeg of in een discotheek rond te hangen. Uiteraard zal een mogelijke nieuwe partner ook niet zomaar je huis binnen komen wandelen en dus zal je actie moeten ondernemen.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat meer dan 50 procent van de vrijgezellen er in een dergelijke situatie voor kiezen om een profiel aan te maken op een datingsite. Opmerkelijk detail daarbij is dat niet alleen jongeren onder de 30 deze keuze maken, maar ook 50-plussers steeds vaker hun toevlucht zoeken tot de wondere wereld van online dating. Vooral de specifiek en doelgroep gerichte datingsites genieten op dit vlak een bijzondere populariteit.


Gratis dating

Eén van de voornaamste redenen waarom veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om aan online dating te doen gaat schuil in het feit dat er bijzonder veel vrijgezellen op de diverse datingsites actief zijn. Vroeger was online dating voorbehouden voor een selecte doelgroep en dat zorgde er voor dat de gemiddelde vrijgezel er eigenlijk niet of nauwelijks een nieuwe partner kon vinden. Tegenwoordig is de populariteit van online dating echter in die mate gestegen dat iedereen via een datingsite wel een nieuwe relatie kan aanknopen of een vriendschap kan opbouwen.

Een andere niet onbelangrijke reden is uiteraard het feit dat er voor een lidmaatschap bij een datingsite niet meer meteen een torenhoge kostprijs in rekening wordt gebracht. Vroeger betaalde je voor een lidmaatschap van een maand vaak reeds tussen de 20 en 50 euro, afhankelijk van de datingsite van je keuze. Tegenwoordig kan je door middel van een gratis lidmaatschap meteen het gros van de functies van een datingsite ontdekken en wie weet wel de liefde van je leven vinden. Het gratis aspect van een datingsite spreekt ook jongeren uiteraard steeds meer aan.

Specifieke doelgroep

Wanneer je vroeger gebruik wou maken van een datingsite had je geen andere keuze dan je aan te melden voor één van de algemene, gevestigde waarden op de markt. Tegenwoordig is dat wel even anders en zijn er datingsites die zich in het bijzonder richten op een specifieke doelgroep. Denk bijvoorbeeld maar eens aan datingsites die in het leven zijn geroepen voor 50-plussers of juist voor jongeren die in de eigen regio een nieuwe vriend of vriendin willen vinden. Vooral ouderen vonden het alles behalve leuk om terecht te komen op een datingsite waar meer dan de helft van het ledenbestand bestond uit mensen die slechts de helft zo oud waren. Om deze doelgroep niet te verliezen en beter tegemoet te komen aan de verwachtingen kozen enkele bedrijven er voor om gespecialiseerde datingsites in het leven te roepen. Een bekend voorbeeld van zo’n datingsite is 50plusmatch.be. Deze datingsite richt zich zoals de naam reeds laat vermoeden uitsluitend op 50-plussers en dat bleek erg goed aan te slaan.

Ook online dating uitproberen?

Ben jij ook nog vrijgezel of heb je na enige tijd gebroken met je vriend of vriendin en ben je toe aan een nieuwe relatie of wil je gewoon nieuwe mensen leren kennen? In beide gevallen is het ook voor jou dan misschien wel interessant om even de unieke mogelijkheden van online dating te ontdekken. Meldt je snel helemaal gratis aan op één van de verschillende datingsites die hier op Belgischedatingsite.be zijn terug te vinden en wie weet vindt jij binnenkort wel een nieuwe levenspartner, beleef je een spannende date of vindt je enkele mooie nieuwe vriendschappen!