Daten zonder app terug veel populairder

Daten zonder app blijkt in 2024 helemaal terug te zijn van weggeweest. De voorbije jaren hebben uiteraard in het teken gestaan van voornamelijk de mobiele dating apps zoals Tinder, Happn en Bumble. Dit gezegd hebbende blijken steeds meer vrijgezellen diezelfde app’s nu de rug toe te keren. Aanhoudende teleurstellingen, valse profielen en vreemde berichten of helemaal geen reacties blijken daar de voornaamste redenen voor te zijn. Ben jij één van de personen die graag afscheid wil nemen van dating apps, maar wil je wel nog graag gaan daten? Dan zal je vast kunnen stellen dat de inhoud van deze pagina voor jou zeker interessant kan zijn.

Waarom daten zonder app?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat voor elke dating app geldt dat ze natuurlijk met een commercieel doel in de markt werd gezet. Dit betekent dat het voor deze apps vooral interessant is om je als gebruiker zo lang mogelijk aan zich te binden. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, ware het niet dat dit wel als resultaat heeft dat je vaak zonder ook maar enig succes urenlang moet zitten scrollen. Niet zelden leidt dat uiteraard helemaal terecht tot de nodige frustraties bij gebruikers van die app. Dit wordt vandaag de dag bestempeld als één van de voornaamste redenen waarom mensen uiteindelijk afscheid nemen van een bepaalde dating app.

Daten zonder app zorgt er in de praktijk voor dat je doorgaans veel sneller successen kan behalen. Dit kan zowel los van het internet als online. Voor heel wat gespecialiseerde datingsites geldt immers dat ze het heel wat professioneler blijken aan te pakken. Bovendien is het zo dat de vele succesverhalen hierbij voor zich spreken.

daten zonder app
Afbeelding door prostooleh op Freepik

Hoe daten zonder app?

Ondanks het feit dat daten zonder app dus duidelijk opnieuw erg populair is geworden brengt dit ook de nodige moeilijkheden met zich mee. Voor heel wat mensen geldt immers dat ze hier zo gewend aan zijn geraakt dat het moeilijk wordt om nog op een andere manier te kunnen daten. Toch bestaan er meer dan voldoende opties. Enkele alternatieven waar je voor zou kunnen kiezen zijn dan ook:

  • Het bezoeken van vrijgezellenevenementen;
  • Je aanmelden bij een Belgische datingsite;
  • Speeddaten;

Belangrijk om weten is dat bovendien het één het ander ook helemaal niet hoeft uit te sluiten. Veel mensen denken dat ze één bepaalde keuze moeten maken tussen de verschillende opties die op de markt zijn terug te vinden. Dat is echter niet correct, in tegendeel. Je kan er bijvoorbeeld ook uitstekend voor kiezen om je aan te melden bij een datingsite en tegelijkertijd gebruik te maken van de mobiele app waar de datingsite over beschikt. Op die manier sla je twee vliegen in één klap.

Waarom daten zonder een dating app?

De drempel die bestaat bij dating apps staat erom bekend zeer laag te liggen. Dat kan zowel als een voor- als een nadeel worden bestempeld. Het voornaamste probleem dat zich hierbij stelt heeft te maken met het feit dat deze lage drempel ervoor zorgt dat veel mensen hun online dating avontuur via deze weg niet serieus nemen. In het bijzonder mensen die een vaste relatie willen vinden zijn van mening dat dit erg vervelend is. Dat kunnen we ze natuurlijk ook helemaal niet kwalijk nemen. Zijn online dating apps dan helemaal niet langer interessant?

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de zogenaamde stand-alone dating apps en de mobiele applicaties van gerenommeerde datingsites. De nummer één reden voor veel mensen om gebruik te maken van een app heeft te maken met het gebruiksgemak. Men kan dan ook eender waar en eender wanneer swipen en nieuwe mensen leren kennen. Dat kan echter ook wanneer je gebruik maakt van een mobiele app van een betrouwbare datingsite. Het merendeel van de grote datingsites in België bieden deze mogelijkheden dan ook aan.

Vaak duurder dan datingsites

In eerste instantie vonden veel singles een dating app als Tinder vooral interessant omwille van de beperkte kosten die eraan verbonden waren. Door de jaren heen is het commerciële aspect van dit bedrijf duidelijk belangrijker geworden. Dat heeft geresulteerd in heel wat verschillende soorten verdienmodellen, namelijk:

  • Verschillende (betalende) abonnementen;
  • De super likes die je kan geven aan andere leden;
  • De boosts die je voor je profiel kan aankopen;

Wanneer je op de meest efficiënte manier een nieuwe partner wil leren kennen via Tinder zal je vast kunnen stellen dat, dat haast onmogelijk is met het grote lidmaatschap. De betalende abonnementen kunnen in combinatie met de vele andere premium functies de kosten vaak stevig doen oplopen. Niet zelden vallen ze dan ook merkbaar duurder uit in vergelijking met een abonnement bij een gerenommeerde, Belgische datingsite.

Optimaliseer jouw kansen op het vinden van een relatie

Het voornaamste pijnpunt van een dating app is en blijft volgens ons het feit dat veel mensen die er zich bij aanmelden het niet echt serieus nemen. Slechts een fractie van de gebruikers geeft dan ook aan echt op zoek te zijn naar een vaste relatie. Voor de andere helft geldt dat ze zich louter hebben aangemeld omdat het leuk is om te doen en / of omdat ze op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen. Is het jouw bedoeling om wel degelijk het vrijgezellenleven vaarwel te kunnen zeggen? Dan kunnen datingsites voor serieuze relatie je daar nog steeds het beste bij helpen. In ieder geval, daten zonder app is tegenwoordig zeker het overwegen waard!