Dating voor vriendschap, bestaat dat wel?

Dating voor vriendschap blijkt vandaag de dag steeds vaker voor te komen. Heel wat mensen blijken tegenwoordig dan ook gewoon perfect gelukkig te zijn op hun eentje. Althans, hiermee bedoelen we dat ze geen nood hebben aan een relatie. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat ook deze mensen vaak een gevoel van eenzaamheid ervaren waardoor ze graag in contact willen komen met enkele nieuwe personen.

Dit gezegd hebbende blijkt dating voor vriendschap in de praktijk vaak gepaard te gaan met de nodige obstakels. Hoe komt dat precies en hoe kan je nu het beste daten voor het vinden van vriendschap? Dat zijn twee vragen die voor jou proberen te beantwoorden hier op deze pagina!

Welke mogelijkheden zijn er voor dating voor vriendschap?

Het is in eerste instantie belangrijk om te beseffen dat dating voor vriendschap iets anders verloopt dan dating met als doel om een relatie met iemand aan te gaan. Verschillende vormen van dating die er in de praktijk bestaan lenen zich dan ook doorgaans veel minder voor het vinden van een nieuwe vriendschap.

Een bekend voorbeeld van bovenstaande is speeddating. Deze vorm van daten blijkt vandaag de dag steeds populairder te worden. Dit gezegd hebbende is het zo dat zowat alle deelnemers van een dergelijk evenement echt als doel hebben om een partner te vinden. Wanneer jouw verwachtingen dan vooral gericht zijn op het vinden van een nieuwe vriendschap kan je daarmee niet alleen zelf teleurgesteld worden, maar ook de andere vrijgezel teleurstellen. Het is dus zeer belangrijk om hier aandachtig voor te zijn.

Gelukkig is het zo dat er wel degelijk ook andere mogelijkheden bestaan in de praktijk die daten voor vriendschap mogelijk maken. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de verschillende dating apps. Bij het merendeel van deze apps is het mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende redenen waarop je dating app in kwestie hebt geïnstalleerd. Dit betekent dat je bijvoorbeeld kan aangeven dat je:

  • Op zoek bent naar vriendschap;
  • Op zoek bent naar een casual date;
  • Op zoek bent naar iets serieus;
  • Op zoek bent naar een langetermijnrelatie;

Bovenstaande is het geval bij Tinder, maar ook bij andere populaire dating apps zoals bijvoorbeeld Happn en Bumble. Door duidelijk aan te geven met welk doel jij de app hebt geïnstalleerd maak je direct duidelijk voor de andere partij waar je echt naar op zoek bent. Zo kan je vervelende misverstanden voorkomen.

dating voor vriendschap
Image by marymarkevich on Freepik

Wat maakt dating voor vriendschap zo moeilijk?

Dating voor vriendschap wordt in de praktijk vaak als vrij lastig bestempeld omdat het bijzonder vaak voorkomt dat beide vrijgezellen die met elkaar in contact komen over andere verwachtingen beschikken. Dat zorgt er niet zelden voor dat er sprake is van vervelende situaties die je toch liever zal willen vermijden. Je kan dit wel voorkomen door duidelijk aan te geven dat je alleen maar op zoek bent naar vriendschap. Bovendien is het zo dat verschillende apps en websites zich ook meer concreet richten op mensen op zoek naar vriendschap in plaats van een relatie. Ook hier gebruik van maken kan uiteraard raadzaam zijn.

Geef altijd duidelijk aan waar je naar op zoek bent

De sleutel zit hem zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven vooral in het duidelijk aangeven waar je naar op zoek bent. Op het ogenblik dat je, je aanmeldt bij een dating app of op een datingsite heb je altijd de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende redenen waarom je, je hebt aangemeld. Ben jij vooral of uitsluitend op zoek naar vriendschap? Dan dien je dit altijd bij voorkeur duidelijk aan te geven. Zo kan er helemaal geen twijfel over bestaan en voorkom je teleurstellingen bij allebei de betrokken personen.

Nieuwe vriendschappen maken zonder echt te daten

Dating voor vriendschap heeft duidelijk in de praktijk vaak de nodige voeten in de aarde. Dit gezegd hebbende bestaan er gelukkig wel nog verschillende alternatieven om een leuke, nieuwe vriendschap te vinden. Enkele van deze alternatieven zijn de onderstaande:

  • Je kan je inschrijven voor een cursus;
  • Je kan gebruikmaken van een speciale website of app voor vriendschappen;
  • Je kan ervoor kiezen om je aan te sluiten bij een bepaalde club;
  • Je kan lekker ouderwets naar een bar of club gaan;
  • Je kan deelnemen aan één van de singlereizen die worden georganiseerd;
  • Probeer meer dingen te doen in je eentje;

We begrijpen zeer goed dat het niet bepaald leuk is en bovendien zelfs een beetje beangstigend kan zijn om dingen in je eentje te doen. Toch kan dit erg interessant zijn. De praktijk leert immers dat er geen betere manier bestaat om nieuwe mensen te leren kennen.

Bestaat daten voor vriendschap nu wel of niet?

Dating voor vriendschap bestaat zeker en vast. Elke dag opnieuw zijn er veel mensen, vaak singles, die zich eenzaam voelen. Het gaat hierbij bovendien om mensen van alle leeftijden. Men wil dan ook maar wat graag op zoek gaan naar een leuke, nieuwe vriendschap. Ben jij ook één van deze mensen? Dan kunnen de aangehaalde tips en informatie op deze pagina je ongetwijfeld helpen om één of misschien zelfs meerdere leuke nieuwe vriendschappen te smeden.