Discreet daten doe je zo!

Wanneer je via het internet op zoek gaat naar een nieuwe partner of gewoon een leuke date om fijne momenten samen te beleven spreekt het voor zich dat je er niet meteen op zit te wachten dat je vrienden of familie dit te weten komen. Ondanks het feit dat online dating helemaal niets is om je over te schamen is het namelijk wel zo dat veel mensen discretie op dit vlak bijzonder belangrijk vinden. Discreet daten is op zich niet zo moeilijk, alleen zijn er wel een aantal zaken waar je graag rekening mee zal willen houden. Wij zetten de belangrijkste punten graag even voor jou op een rijtje.

1.) Gebruik nooit je echte naam

Het is een zeer voor de hand liggende tip, maar veel mensen die zich registreren bij een datingsite willen ze wel eens over het hoofd zien. Toch wordt het steeds aangeraden om nooit je echte naam te gebruiken, maar een alias. Hoewel de meeste datingsites een uitstekende afscherming bieden ten opzichte van zoekmachines als Google en Bing kan het toch zomaar gebeuren dat je naam ergens opduikt en dat is uiteraard niet de bedoeling.

2.) Lees de policy van je datingsite!

Zoals hierboven reeds aangegeven stellen datingsites doorgaans alles in het werk om er voor te zorgen dat de privacy van hun leden zo optimaal mogelijk wordt beschermd. De acties die op dit vlak worden ondernomen kunnen nagekeken worden in de policy van de datingsite in kwestie. Deze eens goed doornemen vooraleer je aan te melden kan dan ook zeer interessant zijn. Op deze manier weet je meteen waar je rekening mee dient te houden.

3.) Controleer goed je foto’s

Iedereen die er voor kiest om zich aan te melden op een datingsite is haast verplicht om één of meerdere foto’s te gebruiken. Een profiel zonder duidelijke foto’s wordt op een datingsite naar verwachting slechts door 25 procent van de leden bekeken waardoor je bijzonder veel mogelijkheden om het ontmoeten van een fijne partner misloopt. Hoe interessant het plaatsen van één of meerdere foto’s op een datingsite ook mag zijn, zorg er steeds voor dat je eerst goed de foto’s controleert. Alleen door middel van een dergelijke controle kan je namelijk met zekerheid zeggen dat de foto in kwestie daadwerkelijk gepubliceerd mag worden op een datingsite of het internet in het algemeen. Kies bij voorkeur ook geen foto’s met vrienden of familie op. Ook hun privacy moet immers gerespecteerd worden.

4.) Geef niet te snel je adres

Tot slot nog een vierde en eveneens zeer belangrijke extra tip, geef niet te snel je adres. Veel mensen denken na korte tijd dat ze hun online vriend of vriendin voldoende kennen om hun adres te geven, maar dat pakt in de praktijk vaak behoorlijk verkeerd uit. Geef daarom alleen maar je adres wanneer je elkaar al eens hebt ontmoet. Spreek voor het eerst ook niet bij elkaar thuis af, maar kies voor neutraal terrein, bij voorkeur in je eigen stad (uiteraard zal dat vaak niet voor beide partners mogelijk zijn). Op deze manier voorkom je in ieder geval onaangename, onaangekondigde bezoekjes aan je huis.

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, wanneer je op discrete wijze aan online dating wenst te doen zijn er eigenlijk slechts enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Door hier bij stil te blijven staan kan je tal van vervelende situaties voorkomen waardoor het online vinden van een nieuwe vriendschap, een partner of wie weet wel gewoon een lekker stoute date altijd leuk zal blijven.