Gratis daten zonder betalen

Wanneer we even een blik werpen op de belangrijkste datingsites van België stellen we vast dat ze nagenoeg allemaal over verschillende lidmaatschappen beschikken. Deze lidmaatschappen zorgen er voor dat je als gebruiker haast verplicht wordt om een bepaald bedrag te betalen om aan online dating te kunnen doen, of toch niet? Veel mensen die voor de eerste keer aan dating via het internet doen willen daar niet direct veel geld voor uitgeven, maar willen graag kosteloos even ontdekken over welke mogelijkheden ze allemaal beschikken. Nagenoeg alle datingsites bieden hun nieuwe gebruikers daarom de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis lidmaatschap, maar om van alle mogelijkheden van de website te kunnen genieten zal toch een betalend lidmaatschap noodzakelijk zijn. Of niet? We vertellen je in dit artikel graag alles wat je moet weten over gratis daten zonder betalen.

De voordelen van een gratis lidmaatschap

Het is voor datingsites haast essentieel om een gratis lidmaatschap te voorzien. Op deze manier kan de drempel voor nieuwe gebruikers worden verlaagd en wordt online dating een flink stuk toegankelijker, zelfs voor mensen die bijvoorbeeld slechts over een beperkt budget beschikken. Een gratis lidmaatschap biedt je verschillende mogelijkheden die steeds afhankelijk zijn van de datingsite in kwestie. De ene website zal je bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om contact op te nemen met andere leden terwijl een andere datingsite die mogelijk dan weer niet zal aanbieden, etc. Over het algemeen kan iedereen wel steeds gratis gewoon een profiel aanmaken en deze voorzien van diens eigen informatie, foto’s en ga zo maar door. Wanneer je nog twijfelt of online dating wel iets voor jou is kan het in ieder geval geen kwaad om even een gratis lidmaatschap aan te vragen.

Overstappen naar een betalend lidmaatschap

Wanneer je, je als single goed voelt bij een bepaalde datingsite kan het voorkomen dat je er op een bepaald ogenblik toch voor zal willen kiezen om over te schakelen op een betalend lidmaatschap. Dat is doorgaans zeer eenvoudig en kan gewoon door je bestaand lidmaatschap op te waarderen. Op deze manier gaat de informatie op je profiel niet verloren en verlies je geen tijd om eventuele leuke, andere singles te leren kennen. Heb je echt geen zin om geld te betalen voor online dating, dan is er ook niemand die je daar toe kan verplichten. Let alleen wel op, bepaalde functies zal je dan waarschijnlijk nooit kunnen gebruiken en je zal waarschijnlijk altijd tegen een bepaalde limiet aanlopen.

Niet commerciële datingsite

Bovenstaande hoeft echter niet steeds het geval te zijn, in tegendeel. Het is bijvoorbeeld eveneens mogelijk om gebruik te maken van een niet commerciële datingsite zoals met name Tesamen.org. Deze datingsite is de enige van België die geen commerciële doelstelling moet behalen waardoor je als gebruiker optimaal kunt genieten van alle mogelijkheden die deze datingsite voor jou in petto heeft. Daarnaast biedt deze website singles eigenlijk alles waar ze naar op zoek zijn, namelijk een discrete en toegankelijke manier om in contact te komen met andere mensen via het internet. Ben je ook op zoek naar een niet commerciële website om te daten, dan is deze misschien voor jou wel de beste keuze!