Handmatige controle profielen bij datingsites

Het is één van de grootste frustraties onder mensen die online willen daten, namelijk geconfronteerd worden met valse profielen bij de datingsite waar ze zich bij hebben aangesloten. Er wordt bijzonder vaak gebruik gemaakt van valse profielen op datingsites omdat dit potentiële leden het idee geeft dat er zeer veel leden bij zijn aangemeld terwijl in de praktijk misschien wel helemaal niet zo is.

Dat is uiteraard erg vervelend, maar wanneer het in de voorwaarden van de datingsite in kwestie staat opgenomen is het wel gewoon een mogelijkheid. Er zijn gelukkig ook verschillende datingsites die er voor kiezen om geen gebruik te maken van valse profielen en alle nieuwe leden op echtheid te controleren. Op deze manier ben je er zeker van dat je uiteindelijk kiest voor een kwalitatieve datingsite waarbij je echt met alle leden kan afspreken.

dating

Wat zijn valse profielen bij datingsites?

Indien er gebruik wordt gemaakt van valse profielen bij een  bepaalde datingsite betekent dit in de praktijk dat er foto’s worden gebruikt van dames en heren die helemaal niet bij de datingsite zijn aangesloten. Dit kan wanneer er bijvoorbeeld foto’s bestaan waarvan het portretrecht is vrijgegeven. In Amerika zijn er zelfs bedrijven die zich bezighouden met het verkopen van dergelijk beeldmateriaal, al dan niet specifiek voor datingsites. Door gebruik te maken van dit beeldmateriaal kan een datingsite eenvoudiger het idee scheppen dat er zeer veel interessante en knap uitziende leden bij zijn aangesloten, ook al is dat in de praktijk misschien wel helemaal anders. Wil je niet geconfronteerd worden met valse of zogenaamde ‘fake profielen’? In dat geval is het een must om gebruik te maken van een datingsite die een handmatige controle van alle profielen uitvoert. Hier komen we later nog op terug.

Lees de voorwaarden van de datingsite!

Het gebruik van valse profielen lijkt op het eerste zicht misschien wel een beetje een vorm van oplichting te zijn, maar in de praktijk is het wel gewoon toegestaan. Een datingsite is wel verplicht om in diens voorwaarden aan te geven dat er gebruik wordt gemaakt van valse profielen. Goed de voorwaarden controleren van de datingsite waarbij je gaat daten is dan ook een must wanneer je niet geconfronteerd wil worden met profielen van leden waarmee je niet in het echte leven kan afspreken. Wordt er in de voorwaarden niets aangegeven over valse profielen? In dat geval mag de datingsite er in principe geen gebruik van maken.

Handmatige controle van alle profielen

Datingsite tesamen ondervind het verschilVeiligheid is één van de meest cruciale factoren van een datingsite. Om de veiligheid te kunnen garanderen kiezen steeds meer datingsites er voor om een handmatige controle van alle profielen uit te voeren. Ze garanderen hun leden dan ook steeds dat alle profielen echte, unieke mensen zijn die op zoek zijn naar bijvoorbeeld nieuwe vriendschappen, een relatie en ga zo maar door. Let wel op, het feit dat alle profielen manueel worden gecontroleerd zorgt er niet voor dat er geen valse profielen deel kunnen uitmaken van het ledenbestand. Om hier echt zeker van te zijn verwijzen we je graag terug door naar de voorwaarden van de datingsite in kwestie. Sowieso is het altijd aan te raden om deze eerst even door te nemen vooraleer je aan te melden bij een bepaalde, Belgische datingsite.