Hoe daten als alleenstaande moeder?

Hoe daten als alleenstaande moeder? Dit is een vraag die ontzettend veel alleenstaande moeders zich stellen. Dat is ook niet meer dan terecht. Het spreekt immers voor zich dat het leven voor een single mama helemaal niet eenvoudig is.

Ben jij ook één van de vele alleenstaande moeders en zou je graag een partner willen vinden? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten over welke opties je op dat vlak beschikt. We stellen deze verschillende mogelijkheden graag aan je voor hier op deze pagina.

Waarom daten als alleenstaande moeder?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de reden waarom daten als alleenstaande moeder in de praktijk interessant kan zijn. Het spreekt voor zich dat je als alleenstaande ouder geconfronteerd wordt met toch best een aantal uiteenlopende zaken. Het gaat hierbij dan meer concreet om de onderstaande:

  1. Alle taken die in huis moeten worden uitgevoerd;
  2. De zorg voor je zoontje of dochtertje;
  3. Je vast werk;

Het wordt vaak bovendien nog allemaal een beetje moeilijker wanneer de situatie ook niet meezit. Zo is het mogelijk dat je kindje ziek kan worden waardoor je plots voor opvang moet zorgen of je een regeling moet treffen met je werk.

Het leven is voor alleenstaande ouders vaak niet bepaald makkelijk te noemen. Daten als alleenstaande moeder en op die manier mogelijks een leuke partner vinden kan ervoor zorgen dat je het leven voor jezelf (evenals voor je kindje) een behoorlijk stuk aangenamer kan maken.

alleenstaande moeder
Foto door Neil Dodhia van Pixabay

Hoe lokaal daten als alleenstaande moeder?

In eerste instantie kan het interessant zijn om even te bekijken hoe je lokaal kan daten als alleenstaande moeder. Op dit vlak bestaan er tal van verschillende opties. In eerste instantie heb je natuurlijk de mogelijkheid om nog steeds gewoon een lokale kroeg in te duiken. Heb je nog een aantal single vriendinnen? Dan spreekt het voor zich dat je er ook altijd voor kan kiezen om even een stapje in de wereld te zetten in een discotheek.

Voor heel wat alleenstaande moeders blijkt in de praktijk evenwel te gelden dat ze er niet zoveel meer voor voelen om nog echt uit te gaan. Dit uiteraard omdat ze toch best wel over wat verplichtingen beschikken. Het gaat hierbij dan niet alleen om de verplichting om voor hun kind te zorgen, maar ook het huishouden, het werk en ga zo maar door. In dat geval zou speeddaten een interessant alternatief kunnen vormen.

Speeddaten voor single moeders

Speeddating is een vorm van daten die door de jaren heen danig populairder is geworden. Enkele jaren geleden werden veel mensen hier toch nog sterk door afgeschrikt. Vandaag de dag is dat wel even anders. In het bijzonder voor alleenstaande mama’s blijkt tegenwoordig te gelden dat ze er ook maar weinig voor voelen om zich aan te melden bij een dating app.

Dit niet alleen omdat dergelijke app’s vaak toch een veredelde vleeskeuring zijn, maar ook omdat het aantal succesverhalen toch eerder aan de beperkte kant is. Het oppervlakkige karakter waar dergelijke app’s over beschikken doet hier uiteraard geen goed aan.

Speeddaten is onder meer omwille van bovenstaande onder alleenstaande moeders ontzettend populair. Een speeddate is dan ook een zeer efficiënte manier om in contact te komen met andere vrijgezellen. Dit met een beetje geluk bovendien ook nog eens gewoon in je eigen regio of omgeving.

Hoe online daten als alleenstaande moeder?

We maken vandaag de dag op vlak van dating voor alleenstaande ouders natuurlijk een onderscheid tussen online en offline daten. Wil je graag online daten als alleenstaande moeder? In dat geval zal je vast kunnen stellen dat je hiervoor op twee verschillende manieren te werk kan gaan, namelijk:

  1. Je kan ervoor kiezen om gebruik te maken van een dating app;
  2. Het is mogelijk om je aan te melden bij een datingsite;

Voor online dating geldt uiteraard dat je er rekening mee dient te houden dat deze vorm van daten iets meer specifiek is. De nadruk ligt hierbij dan ook vooral op het bereiken van zoveel mogelijk potentiële partners.

Voor heel wat alleenstaande moeders geldt dat ze deze vorm van daten prefereren omwille van het feit dat ze dit eender waar evenals eender wanneer kunnen doen. Dat is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel waar op kan worden gerekend ten opzichte van lokaal daten.

Door gebruik te maken van een dating app

Wil je online daten als alleenstaande moeder? Dan is de eerste mogelijkheid waarover je beschikt gebruikmaken van een zogenaamde dating app. Het spreekt voor zich dat er op dit vlak heel wat verschillende opties op de markt zijn terug te vinden. Enkele bekende voorbeelden van dergelijke dating app’s zijn:

  • Tinder;
  • Bumble;
  • Happn;

Ondanks het feit dat deze dating applicaties uiteraard zeer populair zijn is het voornaamste probleem dat ze vooral een vleeskeuring zijn. Het vinden van een serieuze partner of een serieuze relatie via deze weg is dan ook vaak een behoorlijke uitdaging. Ondanks het feit dat je deze apps dus alleenstaande mama zeker en vast zou kunnen overwegen blijken er in de praktijk interessantere alternatieven voor handen te zijn.

Door je aan te melden bij een datingsite

Een tweede optie waarover je beschikt voor wat online dating voor alleenstaande moeders betreft heeft betrekking tot het gebruik van een datingsite. Wanneer je dit gaat doen is het zeer belangrijk om er je bewust van te zijn dat er verschillende soorten datingsites op het internet zijn terug te vinden. Het betreft hier dan:

  1. Algemene datingsites zonder een specifieke doelgroep;
  2. Specifieke datingsites voor alleenstaande moeders;

Wil je graag daten als alleenstaande moeder? Dan is het natuurlijk altijd aangewezen om gebruik te maken van deze laatste optie. Op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat de doelgroep optimaal bij jou aansluit. Je bent er op deze manier immers zeker van dat er zich alleen maar mannen zullen aanmelden bij de datingsite die er geen enkel probleem mee hebben om te daten met een alleenstaande mama.

Tip! Datingsite Alleenstaande-moeders.be!

Gaat jouw voorkeur als alleenstaande moeder uit naar het gebruik van een specifieke datingsite om een nieuwe partner te kunnen vinden? Dan kunnen we je aanraden om gebruik te gaan maken van de datingsite Alleenstaande-moeders.be. Deze datingsite richt zich zoals de naam reeds aangeeft specifiek op alleenstaande mama’s die op zoek zijn naar een nieuwe, leuke partner. Maar liefst één op de drie leden die zich bij deze datingsite aanmelden vinden uiteindelijk een partner. Dat is niet slecht!

Deze datingsite staat er verder om bekend elke week meer dan 1000 nieuwe inschrijvingen te hebben. Alle profielen die zich aanmelden bij Alleenstaande-moeders.be worden bovendien manueel gecontroleerd. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je werkelijk met elke aangesloten persoon kan daten. Ook interessant om te weten? Je aanmelden bij deze datingsite is helemaal gratis!