Hoe een online dating profiel opmaken?

Ben jij het ook beu om alleen door het leven te gaan? Zou je graag willen kunnen genieten van de mooie dingen des levens samen met een partner die je echt graag ziet? Daar kan een datingsite je ongetwijfeld bij helpen! Door de jaren heen zijn er in België verschillende datingsites verschenen die reeds heel veel vrijgezellen hebben geholpen bij het vinden van hun levenspartner.

Het succes van deze websites heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen, zowel jong als oud er voor kiezen om eveneens hun kans te wagen. Velen weten echter nog niet precies hoe ze nu aan hun online dating avontuur moeten beginnen. Eigenlijk is dit nochtans niet zo moeilijk. Wij vertellen je in dit artikel alvast graag hoe je een zo compleet en succesvol profiel kan samenstellen!


Gratis een profiel samenstellen

Laat ons om te beginnen vertellen dat het samenstellen van een profiel op een datingsite in nagenoeg alle gevallen volledig gratis is. Je zal hier dan ook niets voor moeten betalen. Wel is het mogelijk dat eventuele extra onderdelen van een profiel, zoals een gepersonaliseerde achtergrond worden aangerekend. Dit is evenwel nooit een vereiste. Neem je gewoon een standaard achtergrond met je leukste foto’s en alle informatie die je wenst te delen met de aanwezige vrijgezellen, dan zal je hier nooit kosten voor moeten betalen. Zelfs wanneer je er nog niet helemaal zeker van bent dat online dating daadwerkelijk iets voor jou is kan het dus geen kwaad om even een profiel aan te maken op een datingsite naar keuze.

Welke informatie delen?

In principe is een profiel op een datingsite zeer persoonlijk. Dit wil zeggen dat niemand je aan kan geven welke informatie over jezelf en jouw leven nu wel en niet mag delen. Sta er echter altijd bij stil dat singles zich altijd een gedacht vormen van de andere vrijgezel op basis van de informatie die in het profiel wordt getoond. Wanneer iemand in zijn dating profiel aangeeft geen liefhebber te zijn van dieren zal een echte dierenliefhebber bijvoorbeeld niet snel meer geneigd zijn om te reageren, dat spreekt voor zich. Denk dus altijd goed na over welke informatie je in je profiel plaatst en sta ook even stil bij mogelijke beperkingen op vlak van interesse die je dat kan opleveren.

Verkoop jezelf

We kunnen het profiel op een datingsite het best omschrijven als een etalage waarin je jezelf moet verkopen. Dit wil niet zeggen dat je moet liegen over hoe je in werkelijkheid bent. Dit is één van de grootste fouten die door vrijgezellen op het internet worden gemaakt. Het kan uiteraard geen kwaad om je positieve eigenschappen wat extra in de verf te zetten, maar doe je zeker niet anders voor dan je bent. De single die interesse in je heeft komt hier ongetwijfeld al snel achter waardoor er altijd één van de twee partijen gekwetst raakt. Het kan dus geen kwaad om op een datingsite jezelf wat extra in de kijker te zetten, maar doe dit altijd op een correcte manier. Zo kan je er altijd zeker van zijn dat de interesse vanuit beide partijen oprecht is en is gebaseerd op correcte informatie.

Foto’s zijn van cruciaal belang

Tot slot nog een zeer belangrijke tip waar iedereen bij het opstellen van zijn of haar online dating profiel rekening mee dient te houden. Veel vrijgezellen vinden het immers een vreemde gedachte dat hun foto zomaar op een bepaalde datingsite zou staan. We kunnen ons voorstellen dat je voorzichtig met beeldmateriaal van jezelf wenst om te springen, maar toch zijn foto’s in een online dating profiel cruciaal. Zonder foto’s is de kans bijzonder groot dat geïnteresseerde singles je profiel gewoon links laten liggen. Bovendien bieden verschillende datingsites hun gebruikers de mogelijkheid aan om zoekresultaten te filteren. In het merendeel van de gevallen is er ook een filter aanwezig die is gebaseerd op profielen die al dan niet over foto’s beschikken. Zoek dus je leukste foto’s uit en post ze op je online dating profiel! Je zal merken dat je meteen zal kunnen rekenen op een niet onaanzienlijk aantal geïnteresseerde singles!