Hou je profiel op datingsites actueel!

Bij veel mensen duurt het wel even vooraleer ze de juiste partner hebben gevonden. Dit is zo in het dagelijkse leven, maar ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van een datingsite. Het komt in de praktijk dan ook niet zelden voor dat mensen meerdere jaren aangemeld blijven bij één of meerdere datingsites. Dit is uiteraard geen enkel probleem, maar je dient er wel rekening mee te houden dat de gegevens op je profiel moeten blijven kloppen. Ben je twee jaar geleden aangemeld bij de datingsite in kwestie, dan ben je ondertussen uiteraard ook 2 jaar ouder geworden. Het up 2 date houden van de gegevens op je datingprofiel is bijzonder belangrijk. Alleen op deze manier zal je immers je slaagkansen zo optimaal mogelijk weten te houden.

Regelmatig nalopen en aanvullen van de gegevens op je datingprofiel

Voor veel nieuwe gebruikers van een datingsite is het invullen van hun profielgegevens niets meer of minder dan een vervelende klus. Dat kunnen we ons best inbeelden. Het correct invullen van je datingprofiel kan namelijk heel veel tijd in beslag nemen, maar daar staat tegenover dat het wel de basis vormt voor het succes dat je al dan niet zal hebben bij de datingsite in kwestie. Onderzoeken hebben dan ook aangetoond dat een slecht ingevuld datingprofiel in de praktijk zomaar even 60 procent minder kans heeft om de interesse bij andere singles op te wekken. Het moet niet gezegd dat dit bijzonder veel is en jouw slaagkansen dus zeker en vast niet ten goede komt.

Kies je er toch voor om je datingprofiel aan het begin van je nieuwe online datingavontuur enigszins beperkt in te vullen? Dan hoeft dat nog niet zo’n groot probleem te zijn. Je kan er namelijk altijd voor kiezen om je profiel op een later tijdstip verder aan te vullen. Dit wordt dan ook zeker aangeraden. Zelfs wanneer je reeds een goed datingprofiel hebt kan het altijd interessant zijn om deze verder uit te breiden. Alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat je slaagkansen bij de datingsite in kwestie steeds zo optimaal mogelijk worden gehouden.

Zijn je voorkeuren ondertussen niet veranderd?

Bovenstaande is onder meer nodig omdat het algemeen bekend is dat de voorkeuren van mensen naarmate ze ouder worden kunnen veranderen. Viel je bijvoorbeeld vroeger vooral op blond? Dan is dat ondertussen misschien wel veranderd in bruin of zwart. Was het voor jou vroeger nog belangrijk dat je potentiële partner een goede opleiding volgde, dan wil je tegenwoordig misschien zekerheid hebben door een mooie job en ga zo maar door. Feit is dat de voorkeuren die je hebt aangegeven bij de start van je avontuur bij een datingsite niet meer perse dezelfde moeten zijn als vandaag de dag het geval is. Hier rekening mee houden en je voorkeuren bijwerken is dan ook altijd een goed idee.

Wat met de foto’s op je profiel? Zijn die nog wel actueel?

Tot slot is het niet uitsluitend belangrijk om er rekening mee te houden dat de geschreven content op je datingprofiel nog actueel is, wat bovendien ook te denken van de foto’s die je hebt geplaatst? Zijn deze foto’s reeds enkele jaren oud en ben je ondertussen toch wel wat veranderd? Dan is het de hoogste tijd om een aantal nieuwe foto’s te nemen en de oude op je datingprofiel te vervangen!

Verwijder overbodige profielen

Tot slot nog een laatste tip. Veel mensen kiezen er op een zeker ogenblik voor om zich bij een groot aantal verschillende datingsites aan te melden. Daar is op zich helemaal niet mis mee. Wel is het zo dat er erg veel tijd kan gaan zitten in het opvolgen van al deze datingsites. Wanneer je niet snel reageert op berichten kan dat je reputatie schade toebrengen. Dat wil je natuurlijk niet. Laat profielen die je niet meer gebruikt ook niet staan op datingsites en verwijder ze. Alleen op die manier zorg je voor jezelf voor een goed overzicht. Focus je beter op één specifieke datingsite met potentieel dan op tien verschillende exemplaren zonder potentieel.