Online dating werkt niet, of toch?

Online dating werkt niet. Het is misschien wel één van de vaakst gehoorde stellingen onder vrijgezellen van de voorbije jaren. De vraag is echter of deze stellen ook wel klopt. Natuurlijk is dat niet correct. Heel wat mensen zijn er door de jaren heen in geslaagd om succesvol online te daten. Dit getuigen ook de vele succesverhalen die je terug kan vinden op menig aantal datingsites. Er zijn echter verschillende belangrijke zaken waar je aandacht aan zal moeten besteden.

Veel mensen denken namelijk dat het bij online daten allemaal vanzelf gaat. Dat is natuurlijk niet zo. Ook bij online dating zal je net als in het echte leven een beetje moeite moeten doen. Wil je graag ontdekken hoe ook jij succesvol online kan daten? Dan kunnen de tips op deze pagina je daar zeker bij helpen!

Succesvol online daten, hoe te beginnen?

Dat veel mensen het idee hebben dat online dating niet werkt is vaak aan henzelf te danken. Het gebeurt namelijk niet zelden dat er wel erg weinig tijd wordt geïnvesteerd in het opzetten van een aantrekkelijk profiel. Nochtans ligt je profiel op de datingsite waar je gebruik van gaat maken aan de basis van alles. Dit betekent dat je in ieder geval rekening moet houden met de volgende tips:

  1. Vul je profiel zo compleet mogelijk in;
  2. Zorg ervoor dat je profiel opvalt in de massa;
  3. Zorg voor minstens twee à drie duidelijke foto’s;

Bovendien spreekt het voor zich dat het van belang is om ervoor te zorgen dat je profiel altijd actueel is. Heel wat mensen plaatsen bijvoorbeeld foto’s van jaren geleden. Dat is niet de bedoeling. Uiteraard mag er een iets oudere foto in terug te vinden zijn, maar je zag er enkele jaren geleden ongetwijfeld toch wel wat anders uit. Zorg ervoor dat de singles die je gaat ontmoeten een realistisch beeld hebben van hoe je nu bent en hoe je er op vandaag uitziet. Diezelfde verwachting heb jij namelijk ook.

Werkt online dating alleen wanneer je ervoor betaalt?

“Online dating werkt niet”! Wanneer mensen dit stellen is dat vaak het gevolg van het feit dat ze kunnen vaststellen dat er voor de zogenaamde premium functies een bepaald bedrag dient te worden betaald. Anders zijn de mogelijkheden waar men op een Belgische datingsite gebruik van kan maken zeer beperkt. Het is normaal dat mensen liever niet willen betalen om gebruik te kunnen maken van een datingsite. Anderzijds moet het gezegd dat het ook wel vrij normaal is dat de eigenaar van de website een bepaalde winst zal moeten kunnen genereren. Anders kan de website uiteraard niet verder blijven bestaan.

Voor verschillende Belgische datingsites geldt dat ze een gratis lidmaatschap aanbieden aan hun gebruikers. Met dat gratis lidmaatschap is het mogelijk om te ontdekken of online dating wat voor jou is of niet. Bovendien wordt ook meteen duidelijk of de datingsite in kwestie voldoet aan jouw verwachtingen of niet. Hou er rekening mee dat er buiten de standaard datingsites ook exemplaren op het internet zijn terug te vinden die zich richten op een bepaalde, specifieke doelgroep. Vaak zijn deze nog net wat geschikter om snel een partner te kunnen vinden.

Betalende lidmaatschappen zijn vaak veel efficiënter

Bovenstaande heeft uiteraard nog geen antwoord gegeven op de vraag of een betalend lidmaatschap nu al dan niet noodzakelijk is wanneer je aan online dating wil doen. Noodzakelijk is het vaak niet, maar dat het allemaal met de premium functies net wat efficiënter verloopt spreekt voor zich. Alles hangt er dus een beetje vanaf hoeveel geduld je zelf hebt. Ben je echt snel op zoek naar een leuke partner? Dan zal je merken dat een betalend lidmaatschap zeer belangrijk en interessant is. Heb je tijd en wil je vooral geen geld uitgeven aan online dating? Ook dan zal je merken dat er zeker een aantal interessante mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden die je kan benutten.

Succesverhalen maken het duidelijk, online dating werkt wel!

Wanneer je een bezoek brengt aan verschillende datingsites zal je al vrij snel kunnen vaststellen dat er niet zelden een aantal succesverhalen zijn gepubliceerd door (ex)leden van de website in kwestie. Natuurlijk spreekt het voor zich dat deze succesverhalen gewoon geschreven kunnen worden in opdracht van de datingsite. Toch blijkt in de praktijk niet zelden dat de verhalen wel degelijk correct zijn. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen aangeven dat ze hun partner online hebben leren kennen.

Natuurlijk dien je heel wat succesverhalen dus met een korreltje zout te nemen, maar het staat toch wel degelijk als een paal boven water dat het hele online datingverhaal voor heel wat mensen zeer interessant is gebleken. Het feit dat heel wat websites gratis dating aanbieden zorgt er bovendien voor dat er je eigenlijk helemaal niets in de weg hoeft te staan om het even uit te proberen.

Conclusie; de stelling “online dating werkt niet” is onzin

Online dating werkt niet. Het is een stelling die je op het internet op zeer veel verschillende plaatsen terug zal vinden. We begrijpen uiteraard dat niet iedereen meteen succes zal boeken met online daten. Het is dan ook vooral iets wat de nodige tijd en moeite vereist. Echter, voor zij die inspanningen blijven leveren zal het al snel duidelijk worden dat het vinden van een leuke partner online wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. Uiteraard kunnen succesverhalen gemanipuleerd worden, maar toch zijn er elke dag heel wat mensen die elkaar op een datingsite leren kennen. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor mensen die het vrijgezellenbestaan graag achter zich willen laten kan het zeker de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om zich te registreren op een Belgische datingsite.