Ouderen daten vaker online

Dat online dating in België nog nooit eerder zo populair was als vandaag de dag het geval is, is inmiddels wel bekend. Globaal gezien wordt echter gedacht dat het vooral jongeren zijn die zich aan deze vorm van daten wagen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Ook ouderen daten steeds vaker via het internet! Verschillende datingsites hebben de voorbije jaren dan ook aangegeven een sterke stijging te zien in het aantal oudere leden.

Uit onderzoek blijkt dat vooral de iPad hier een niet onbelangrijke rol in speelt. Opvallend is dat de stijging niet langer uitsluitend merkbaar is bij mensen tussen de leeftijd van 50 en 60 jaar, ook mensen ouder dan 60 en zelfs 70 gaan steeds vaker via het internet op zoek naar een nieuwe levenspartner.


Sterke stijging van online ouderen daten

Verschillende datingsites waaronder ook de populaire datingsite Parship hebben aangegeven een sterke stijging te zien in verschillende leeftijdscategorieën. Eerder was het al bekend dat 50-plussers steeds vaker hun geluk zoeken op het internet, maar dezelfde trend kan nu ook worden vastgesteld onder zestig- en zelfs zeventigplussers. Sterker nog, met een stijging van zo’n 50 procent is dit de sterkst stijgende groep gebruikers. Ook bij andere Belgische datingsites lijkt een gelijkaardige trend zich voor te doen.

iPad aan basis stijgende populariteit

Ouderen worden steeds vaardiger op het internet en daar zit onder meer de iPad, de populaire tablet van Apple voor iets tussen. Daar komt bij dat ook het taboe welke jarenlang rond online dating hing nu niet alleen bij jongeren, maar ook bij ouderlingen is doorbroken. Veel mensen die op latere leeftijd een scheiding meemaken kunnen nog maar moeilijk alleen door het leven gaan. Zij staan er echter niet meteen om te springen om al hun vrije tijd in bars rond te hangen waardoor online dating een eenvoudig en tevens ook zeer interessant alternatief vormt.

Nauwelijks verschil in dategedrag

Wie denkt dat het dategedrag van ouderen aanzienlijke verschillen vertoont in vergelijking met dertigers en veertigers heeft het aardig fout. Er kan worden vastgesteld dat al deze verschillende doelgroepen eigenlijk over min of meer dezelfde behoeftes beschikken. Wel valt op dat vooral oudere singles vaak contact opnemen met de datingsite waar ze gebruik van willen maken met betrekking tot de privacy en hoe ze precies beeldmateriaal moeten uploaden. Betrouwbaarheid lijkt voor oudere daters dan ook het belangrijkste aspect te zijn dat is verbonden aan een datingsite.

50plusmatch.be

De toenemende populariteit van online dating bij 50-, 60- en 70-plussers heeft er voor gezorgd dat er verschillende datingsites in het leven zijn geroepen die zich specifiek richten op ouderen. Neem nu bijvoorbeeld de datingsite 50plusmatch.be. Deze datingsite biedt volwassenen die reeds een bepaalde leeftijd hebben bereikt de mogelijkheid om op zeer eenvoudige wijze in contact te komen met leeftijdsgenoten die vrijgezel zijn. Op deze manier kunnen niet alleen leuke vriendschappen ontstaan, maar is het ook mogelijk om in geen tijd een relatie aan te gaan. Veel oudere vrijgezellen die aan online dating doen vinden het een meerwaarde wanneer ze tijdens het daten niet worden geconfronteerd met jongeren. In dat geval biedt een datingsite als 50plusmatch.be de perfecte oplossing. Deze datingsite richt zich specifiek op oudere vrijgezellen waardoor op optimale wijze kan worden ingespeeld op de wensen en noden van de doelgroep.