Singles die online daten vinden sneller geschikte partner

Heel wat experts hebben de voorbije jaren getracht om de manier waarop mensen elkaar leren kennen te analyseren. Het doel? Uitmaken wat nu de meest efficiënte manier is om een partner te vinden waar je, je niet alleen goed bij voelt, maar die ook echt bij je past. Er zijn uit dit onderzoek enkele verrassende zaken naar boven gekomen. Of zijn ze toch niet zo verrassend als we denken? De belangrijkste vaststelling was dat mensen die elkaar online leren kennen niet alleen beter bij elkaar passen, maar ook nog eens veel langer samenblijven. Meteen werd wel duidelijk dat de wensen van online daters veel strikter zijn. Zo is een deel gewoon uit op een avontuurtje terwijl de rest wel degelijk een vaste relatie aan wil gaan. Twijfel jij er nog aan of online dating wel echt iets is voor jou en of het wel degelijk werkt? Dan is het beslist de moeite waard om even de inhoud van dit artikel door te nemen!

Online daters weten wat ze willen

De eerste vaststelling die door experts kon worden gedaan had betrekking tot de eisen waar online daters over beschikken. Deze lijken heel wat strikter en gedetailleerder te zijn in vergelijking met de wensen van singles die in het gewone, dagelijkse leven daten. Dit heeft natuurlijk heel wat te maken met het feit dat je op internet ook echt heel wat kieskeuriger kan zijn. Het aanbod aan singles die online daten is tegenwoordig zo groot dat er voor iedereen niet één, maar wel meerdere geschikte partners op het internet zijn terug te vinden. Dit zorgt er voor dat je echt kan selecteren welke van deze verschillende, potentiële partners nu voor jou echt het meest geschikt is.

Filteren van singles op het internet

In lijn met bovenstaande ligt de mogelijkheid om te filteren op singles die aan online dating doen. Dit filteren gebeurt aan de hand van verschillende wensen die worden aangegeven. Hoe oud moet de single bijvoorbeeld zijn, ben je op zoek naar een man of een vrouw, op welke afstand van je huis mag hij of zij wonen, welke opleiding moet ze hebben gevolgd en ga zo maar door. Door het ingeven van al deze verschillende wensen en door rekening te houden met de inhoud van een profiel is het mogelijk om er in geen tijd die ene vrijgezel tussenuit te halen waarvan jij denkt dat ze je levenspartner kan worden. Mede omwille van deze reden is het dan ook niet meer dan logisch dat mensen die elkaar online hebben leren kennen ook doorsnee heel wat langer samen blijven.

Koppels die online ontstaan blijven langer samen

Recente onderzoeken die zijn uitgevoerd bij koppels die elkaar online hebben leren kennen brachten aan het licht dat zomaar even 70 procent van de ondervraagden na vijf jaar nog altijd samen zijn. Een gelijkaardige rondvraag die gebeurde onder mensen die elkaar gewoon in een bar of een discotheek hebben leren kennen leverde een positief resultaat van nog geen 50 procent op. Dit maakt duidelijk dat de personen die online daten veel beter weten wat ze willen en bovendien ook heel wat gelukkiger zijn in hun relatie. Ben jij nog altijd vrijgezel en heb je de liefde van je leven in het gewone leven nog niet gevonden? Dan is je kans wagen met online dating dus absoluut de moeite waard!