Steeds meer alleenstaande ouders kiezen voor online dating

De doelgroep die er voor kiest om aan online dating te doen is door de jaren heen aanzienlijk geëvolueerd. Vroeger waren het veelal uitsluitend de jonge singles die er voor kozen om via het internet op zoek te gaan naar een geschikte partner. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, in tegendeel. Vandaag de dag kiezen bijvoorbeeld ook steeds meer alleenstaande papa’s en alleenstaande mama’s er voor om gebruik te maken van de mogelijkheden die online dating met zich meebrengt.

Alleenstaande ouders vormen een heel moeilijke doelgroep om een partner te vinden. Lang niet iedereen zou er namelijk zomaar voor open staan om een relatie te beginnen met iemand die reeds een kind heeft. Toch lijkt zich tegenwoordig een andere trend te ontvouwen. Vandaag de dag zouden meer en meer singles er voor open staan om een date te hebben met alleenstaande ouders!

Dating voor alleenstaande ouders

Wanneer we de vergelijking gaan maken tussen twee onderzoeken die zijn uitgevoerd stellen we vast dat steeds meer alleenstaande ouders via het internet op zoek gaan naar een geschikte partner. Dat is niet alles, want het merendeel van deze doelgroep geeft op vandaag ook te kennen daadwerkelijk een nieuwe partner te vinden door aan online dating te doen. In 2010 werd een onderzoek uitgevoerd onder een grote groep alleenstaande ouders met de vraag of zij online dating zouden overwegen. Ongeveer 30 procent van de alleenstaande ouders in België gaf toen te kennen dit wel te willen overwegen. Eenzelfde onderzoek onder eenzelfde aantal alleenstaande ouders in 2014 gaf aan dat zomaar even 70 procent van de ondervraagden aan online dating heeft gedaan of het zou willen doen om een geschikte partner te ondervinden. De resultaten van deze onderzoeken alleen al geven aan hoe spectaculair de populariteit  van online dating onder alleenstaande ouders de voorbije jaren is toegenomen.

Hogere slagingskansen

Bovenstaande is niet alles. Omwille van de populariteit van online dating onder alleenstaande ouders hebben verschillende datingsites er door de jaren heen voor gekozen om zich in het bijzonder op deze doelgroep te richten. Dat is interessant, want hierdoor worden de slagingskansen op het vinden van een geschikte partner voor alleenstaande mama’s en papa’s structureel verhoogd. Tegenwoordig zou naar verwachting bijna de helft van de alleenstaande ouders een leuke date hebben en daarbij zelfs een partner vinden voor een fijne relatie. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien u als alleenstaande ouder op zoek bent naar een mogelijkheid om op korte termijn een partner te vinden om een relatie mee aan te gaan, dan is het beslist de moeite waard om eens aan online dating voor alleenstaande ouders te doen!

Gratis uitproberen?

Vandaag de dag bieden nagenoeg alle datingsites hun nieuwe leden de mogelijkheid om gratis een deel van de datingsite te ontdekken. Door gebruik te maken van een gratis lidmaatschap bij de hieronder vermelde datingsites kunt u meteen een goede indruk krijgen van de mogelijkheden waar u als single (ouder) over beschikt. Daarnaast kunt u een goed beeld krijgen van het ledenbestand waardoor de kans op het vinden van een leuke partner zo optimaal mogelijk wordt gehouden. Hoe dan ook, bent u het leven als single alleenstaande ouder beu en wilt u graag een fijne partner vinden voor een constructieve en langdurige relatie? In dat geval kunt u de mogelijkheden van onderstaande datingsites even geheel gratis uitproberen!