Taalfouten afknapper bij online dating

Wie aan online dating doet en de kans op het vinden van een liefde via het internet zo groot mogelijk wenst te houden doet daar maar beter een beetje moeite voor. Verschillende onderzoeken die door de jaren heen zijn uitgevoerd hebben namelijk aan het licht gebracht dat zowel mannen als vrouwen een enorme hekel hebben aan spelfouten. Op een profiel waarvan de biografie één of twee spelfouten bevat wordt doorgaans zomaar even 14 procent minder op gereageerd. Dat is behoorlijk wat. Het waren onder meer de Amerikaanse krant The Washington Post evenals Grammarly die met het nieuws naar buiten kwamen.

Foutloos online dating profiel

Het beschikken over een foutloos online dating profiel is dus zeer belangrijk. Deze stelling werd bevestigd door een onderzoek dat werd uitgevoerd door de populaire datingsite Match. Deze voerde een onderzoek uit onder 5.000 singles welke aan het licht bracht dat mensen die aan online dating doen taalfouten één van de grootste afknappers vinden, naast een duidelijk gebruik aan hygiëne. 88 procent van de ondervraagde vrouwen hebben aangegeven een foutloos profiel belangrijker te vinden dan zelfvertrouwen en een gezond gebit. Onder mannen bedroeg dit aantal 75 procent.

Niet veel moeite voor opstellen dating profiel

Max Lytvyn, één van de oprichters van Grammarly verklaarde dat de afkeer van mensen niet zozeer voorkomt uit de liefde voor onze taal, maar dat het vooral het idee schept dat de persoon aan de andere kant niet echt veel moeite heeft gestopt in het opmaken van zijn of haar online dating profiel. Een biografie op een datingsite vol met spelfouten wordt dan ook veelal beschouwd als een gebrek aan respect voor mogelijk geïnteresseerde partners. Met andere woorden, wil je er voor zorgen dat jouw slaagkansen op het vinden van een date online zo optimaal mogelijk worden gehouden? Aarzel dan niet langer en controleer of ook jouw biografie geen vervelende spelfouten bevat!