Terug daten met je ex?

Veel mensen die na een lange relatie terug vrijgezel zijn verlangen terug naar de tijd die ze doorbrachten met hun ex. Ook al is men met knallende ruzie uit elkaar gegaan, toch blijft er altijd een bepaalde aantrekkingskracht bestaan evenals een verlangen naar vroeger. Het gebeurt dan ook niet zelden dat mensen er na een lange tijd opnieuw voor kiezen om contact te zoeken met hun ex vriend of vriendin.

Misschien toch nog even een afspreken voor een leuke date? Het kan op het eerste zicht een leuk idee lijken en misschien wordt het wel terug wat, maar in de praktijk is het toch zo dat opnieuw daten met je ex veelal geen goed idee is. Waarom dat het geval is en welke alternatieven er dan bestaan om bijvoorbeeld de eenzaamheid op te vangen lees je in dit artikel.


Waarom voelt daten met je ex zo vertrouwt?

Veel mensen die terug willen daten met hun ex doen dit omdat het zo vertrouwt aanvoelt. Dit is in het bijzonder het geval op latere leeftijd of wanneer men voor een niet onaanzienlijke periode samen is geweest. Uiteraard spreekt het voor zich dat jullie elkaar door en door kennen, maar dat hoeft niet te betekenen dat jullie als koppel nog samen passen. Er is namelijk altijd een reden waarom het vroeger fout is gelopen en de kans is (of je dat nu leuk vindt of niet) zeer groot dat, dat opnieuw gaat gebeuren. Geef elkaar dus in ieder geval de ruimte om uit te maken wat jullie nu echt willen en of er mogelijks nog een toekomst is of niet. Alleen op deze manier voorkom je opnieuw te worden gekwetst, want dat is uiteraard voor niemand leuk.

Er is een reden waarom het fout is gelopen

Eén avondje samen de bloemetjes buiten zetten en misschien wel terug tussen de lakens belanden zorgt er niet voor dat alles uit het verleden zomaar achter je kan worden gelaten. Vergeet omwille van deze reden dan ook niet de oorzaak waarom het fout is gelopen tussen jullie en denk zeker niet dat dit niet meer zal gebeuren. In een relatie sleep je het verleden altijd met je mee en dat is zeker en vast het geval wanneer je er aan denkt om terug samen iets te beginnen met je ex. Vooraleer je deze stap al dan niet zet is het dan ook altijd een absolute must om er samen even over te praten en na te gaan of jullie het verleden achter jullie kunnen laten of niet. Geloof ons echter als we zegen dat dit vaak veel lastiger is dan het op het eerste zicht lijkt.

Wel daten, maar niet met je ex?

Veel mensen kiezen er voor om terug te daten met hun ex niet omdat ze zich er beter door voelen, maar gewoon om de eenzaamheid tegen te gaan. Het kan echter ook anders. Waarom probeer je namelijk niet gewoon in contact te komen met nieuwe mannen of vrouwen? Er bestaan tegenwoordig een groot aantal verschillende datingsites die je stuk voor stuk de mogelijkheid bieden om af te spreken met fijne vrijgezellen die misschien wel zomaar bij jou in de buurt wonen. Probeer misschien toch maar eerst even verder te gaan met je leven en nieuwe, leuke vrijgezellen te ontmoeten. Wanneer na afloop blijkt dat het gemis naar je oude partner toch niet overgaat is de kans bijzonder groot dat je alsnog kan rekenen op een tweede kans. Indien niet wil dit zeggen dat jullie uiteindelijk toch niet voorbestemd zijn om samen door het leven te gaan.