5 dating tips voor alleenstaande mama’s

Het leven is voor veel alleenstaande mama’s helemaal niet zo eenvoudig, in tegendeel. Ze moeten namelijk niet alleen hun eigen leven leiden, daarnaast hebben ze natuurlijk ook een kind om voor te zorgen. Ben jij een alleenstaande mama en zou jij graag een partner aan je zij willen? Ben je daarom van plan om te gaan daten? In dat geval zijn de onderstaande 5 dating tips voor alleenstaande mama’s zeker het ontdekken waard. Het laatste wat je namelijk wil is teleurgesteld worden. Bovendien spreekt het voor zich dat je tijdens jouw datingavontuur ook rekening zal willen houden met je kind(eren). Veel alleenstaande mama’s kiezen er voor om lange tijd alleen te blijven. Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen, namelijk:

  • Men wil zich volledig focussen op de kinderen;
  • Men heeft geen tijd om te daten;
  • Na een lange werkdag is men te moe om nog uit te gaan;

Bovenstaande zijn stuk voor stuk goede redenen om daten (even) uit te stellen. Dit gezegd zijnde kan een relatie voor veel alleenstaande moeders heel wat interessante voordelen met zich meebrengen. Door rekening te houden met de 5 dating tips voor alleenstaande mama’s op deze pagina zorg je er voor dat ook jij zomaar weer het geluk van de liefde kan ontdekken. Ontdek ze dus snel!

Tip 1: Bedenk hoe je precies zou willen daten

Het eerste wat je altijd moet doen wanneer je er aan denkt om te gaan daten is de verschillende mogelijkheden van naderbij bekijken. Vroeger bestond er eigenlijk slechts één mogelijkheid om te daten. Tegenwoordig is dat wel even anders. Enkele opties waar je een keuze uit kan maken zijn:

  1. De traditionele manier van daten;
  2. Online daten op een (gespecialiseerde) datingsite;
  3. Speeddaten;

Elke hierboven aangegeven vorm van daten kan de moeite waard zijn om te ontdekken. Het zal echter jouw persoonlijke voorkeur zijn welke uiteindelijk doorslaggevend zal zijn. Heel wat alleenstaande moeders hebben echter niet veel tijd en zin om (veel) uit te gaan. Op dit vlak kan online daten een interessant alternatief vormen. Je date dan immers met de leukste vrijgezellen gewoon vanuit je luie zetel.

Ben jij ook iemand die niet veel tijd of zin heeft om vaak uit te gaan? Spendeer je die tijd toch liever met jouw kind(eren)? Voel je er echter toch maar eerder weinig voor om online te daten? In dat geval zou speeddating een mogelijks alternatief kunnen bieden. Deze vorm van daten neemt niet veel tijd in beslag terwijl je toch gewoon met leuke vrijgezellen kan spreken in een leuke, uitnodigende en vooral veilige omgeving.

Tip 2: Ga pas daten als je er echt helemaal klaar voor bent

De tweede van deze 5 dating tips voor alleenstaande mama’s is een erg belangrijke. Als alleenstaande mama heb je in het verleden reeds een erg vervelende situatie meegemaakt. Je bent namelijk samen geweest met een partner die je graag zag en waar je een kind mee op de wereld hebt gebracht. Omwille van een bepaalde reden zijn jullie echter uit elkaar gegaan. Het spreekt voor zich dat dit erg emotioneel is en bovendien ook het nodige wantrouwen in toekomstige relaties kan opleveren. Omwille van deze reden zou je dan ook alleen maar terug moeten beginnen met daten wanneer je daar echt helemaal klaar voor bent. Anders is de kans op slagen sowieso vrij beperkt. Hou hier dus zeker rekening mee.

Tip 3: Voel je niet schuldig om wat tijd voor jezelf te maken

Tijdens het lezen van deze 5 dagen tips voor alleenstaande mama’s is de kans groot dat je op een zeker ogenblik een soort van een schuldgevoel zal krijgen. Je denkt namelijk nu even niet vooral aan je kind, maar wel aan jezelf. Dat is ook nodig. Hoe graag je, je kind ook mag zien, je moet ook je eigen leven niet uit het oog verliezen. Veel (jonge) alleenstaande mama’s doen dat wel en hebben daar later spijt van. Zeg nu namelijk zelf, het is toch veel leuker om je geluk te kunnen delen met een volledig gezin?

Tip 4: Zoek een partner die echt open staat voor jouw kind(eren)

Het is misschien niet meteen leuk om te horen, maar lang niet alle singles staan er om te springen om te daten met een alleenstaande mama. Veel mannen willen bijvoorbeeld helemaal geen kinderen in hun leven. Er zijn verder uiteraard ook mannen die het moeilijk hebben met een kind dat niet van hun zelf is. Gelukkig kan het ook anders. Heel wat vrijgezelle mannen zouden het namelijk fantastisch vinden om een lieve vrouw met een fantastisch kind te leren kennen. Het spreekt voor zich dat het vooral deze mannen zijn waar jouw aandacht naar uit zou moeten gaan.

Wil je jouw nieuwe partner graag leren kennen via het internet? Zou je daar dan ook graag gebruik voor willen maken van een datingsite? In dat geval is het een aanrader om te kijken in de richting van een gespecialiseerde datingsite voor alleenstaande mama’s. Bestaat deze dan? Absoluut! De datingsite Alleenstaande-mamas.be richt zich zoals de naam reeds laat vermoeden specifiek op leuke vrouwen met een kind. Je bij zo’n gespecialiseerde datingsite aanmelden levert je uiteraard alleen maar extra slaagkansen op voor het vinden van een echt fantastische relatie.

Tip 5: Hoe sta je zelf tegenover een alleenstaande papa?

De laatste van deze 5 dating tips voor alleenstaande mama’s heeft betrekking tot de vraag of je ook open staat voor alleenstaande papa’s? Dit is een vraag die elke alleenstaande mama zich eigenlijk zou moeten stellen. Dit hoeft evenwel niet te betekenen dat je daar automatisch voor open moet staan. Is dat wel het geval? In dat geval kan je aanmelden bij de datingsite Alleenstaande-papas.be mogelijks interessant zijn. Het is op z’n minst een optie die je zou kunnen overwegen wanneer je graag mannen wil daten die ook uit een vorige relatie één of meerdere kinderen hebben.

Hou rekening met deze interessante dating tips voor alleenstaande mama’s

De interessante dating tips voor alleenstaande mama’s welke op deze pagina zijn gegeven kunnen je helpen in jouw zoektocht naar een geschikte partner. Door rekening te houden met deze tips kan je dan ook mogelijks heel wat teleurstellingen voorkomen. Ben jij helemaal klaar om terug te gaan daten met leuke vrijgezelle mannen? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog aan jouw nieuwe (online) dating avontuur!